top of page
  • Obrázek autora김린

Move to Heaven – nahlédnutí do života zesnulých

Rok vydání: 2021

Hlavní postavy: Cho Sang Gu (hraje Lee Je Hoon) , Han Geu Ru (hraje Tang Jun Sang), Yoon Na Mu (hraje Hong Seung Hee)

Počet dílů: 10

Velice smutné K-drama, u kterého si ale zároveň člověk může odpočinout. Také můžete nahlédnout do života mladého chlapce s Aspergerovým syndromem.


ČLÁNEK MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY


Napadlo vás někdy, co se děje s věcmi, které zůstávají po zesnulých? Na tuto otázku vám odpoví Geu Ru, který se svým otcem vyjíždí k místům, kde žili lidé, kteří jsou po smrti. Společně mají vytvořený rituál pro uctění památky zesnulých, a tvrdí, že je vyprovodí při posledním stěhování.

Jeho otec ale bohužel zemře.

V tu dobu se přesuneme k druhému příběhu – k životu Sang Gua, který je právě propuštěn z vězení. Dozví se, že jeho bratr – otec Geu Rua, zemřel a že by se měl stát opatrovníkem jeho syna. On toho náležitě využije. Geu Ru žil s otcem v domě, který je dobře zařízený, takže i Sang Gu má kde bydlet.

A tak se rozpoutá chaos. Geu Ru má rád pořádek a když není po jeho, je ve stresu. To Sang Guovi nějakou dobu trvá pochopit, a ani po nějaké době na to příliš nedbá. V průběhu příběhu se dozvíme, co stálo za smrtí lidí, jež zemřeli v bytech, domech, či pokojích, které firma "Move to Heaven" vyklízí.




Toto kdrama mě naprosto pohltilo. Chvílemi bylo náročné jej sledovat, protože jsem si vytvořila jisté předsudky na základě pár situací, jež se objevily, avšak nebyl odkryt jejich celý příběh.

To byla ale chyba.

K-drama dokonce obsahuje i jednu malou BL třešničku! Kwon Soo Hyun a Kim Do Yeon si zde střihli roli gay páru, jež bohužel nemá šťastný konec.

Perfektně zpracovali choulostivé a pochmurné téma – smrt. Za to tleskám autorům, kterým se to opravdu povedlo.




Opravdu doporučuji, úžasné drama!


Na drama se můžete podívat zde: https://www.netflix.com/title/80990381


Zdroje: Rotten Tomatoes, Netflix, Hancinema

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page