top of page
  • Obrázek autoraKatie

Top 10 nejoblíbenějších jihokorejských módních influencerek za rok 2021

Milovníci módy a nejnovějších trendů si tento týden přijdou na svoje, protože jsme si pro vás připravili článek, ve kterém vás obeznámíme s několika nejvlivnějšími jihokorejskými influencerkami pro tento rok.


Posledních asi 5 let se celým světem prohání tzv. korejská vlna, kdy Jižní Korea nabírá na popularitě, jak už v hudbě, tak i filmu, módě, či jídle. I když většina zná pouze K-pop, v posledních měsících začínají nabírat na oblibě i tzv. K-drama díky všude zmiňovanému seriálu Squid Game. Díky K-popu, K-dramatu apod. nabral na oblibě i tzv. K-style nebo i K-Fashion, a tak svět začíná poznávat i kouzla módy, která Jižní Korea dokáže nabídnout.


Nebudeme však už zdržovat a rovnou se vrhneme na seznam deseti momentálně nejpopulárnějších jihokorejských módních influencerů za rok 2021:


1. Park Sora


Narozená v roce 1988 v Busanu, Jižní Koreji, Park Sora byla kdysi známá jako herečka a také zpěvačka v dívčí skupině jménem Flying Girls. Největšímu úspěchu se jí však dostalo až když se naplno začala věnovat módě. Je tváří značek jako například Style Nanda nebo přední kosmetické značky 3ce.


 
2. Aimee Song


Jméno Aimee Song určitě mnohým z vás něco říká, jestli ne, tak vás s ním seznámíme. Aimee Song se narodila v Jižní Koreji a vyrostla v Los Angeles. Patří mezi momentálně nejúspěšnější módní blogerky. Původně studovala interiérový design, momentálně se však věnuje i módnímu designu. Navrhla kolekci jménem "Two Songs", a taky kolekci šperků s názvem "Song of Style".



 
3. Jung Ho-yeon

Samozřejmě nesmíme zapomenout na momentálně nejvíce trendující módní ikonu, a to Jung Ho-yeon. Jihokorejská modelka, a teď i herečka, začala svou kariéru v šestnácti, a chvíli na to se objevila na Seoul Fashion Weeku, v roce 2013 se pak dostala do finále 4. série seriálu Korea's Next Top Model. Momentálně je na vrcholku popularity díky seriálu Squid Game a oficiálně se stala i ambasadorkou značky Louis Vuitton.



 

4. Park Soo Joo

Park Soo Joo je korejsko-americká modelka a také DJka. Známá je především jako jedna z ambasadorek pro Chanel. Je první asijskou američankou, která se stala mluvčí pro značku

L´Oréal.



 
5. Kim Irene


Irene Kim je korejsko-americká modelka, influencerka a módní blogerka. V roce 2018 založila svou značku jménem IRENEISGOOD LABEL, která má kamenné obchody v Šanghaji a Soulu. Jako modelka debutovala u Jardin de Chouette a SJYP v roce 2012. Spolupracovala se značkami jako MaxMara, Calvin Klein, Chanel, Estée Launder apod.


 

6. Choi Sora

Sora Choi patří k nejvíce váženým jihokorejským modelkám. Debutovala díky Fashion Show na střední škole v období, kdy maturovala. Vyhrála 3. sérii Korea's Next Top model v roce 2012. Ze začátku spolupracovala jenom s korejskými značkami, než si jí všimla značka Louis Vuitton, a v roce 2014 dostala příležitost debutovat mezinárodně. Spolupracovala s více než 60 značkami jako např. Alexander McQueen, Saint Laurent, Versace, Dolce and Gabbana, Marc Jacobs, Prada, Tom Ford, Dior, Hugo Boss, Fendi apod.


 

7. Jessica Jung

Jméno Jessica Jung vám jistě něco říká, a pokud ne, tak vám osvěžíme paměť. Jessica Jung je bývalá členka K-pop skupiny Girl's Generation a momentálně se věnuje sólo kariéře, zároveň i svým sociálním médiím a vlastnímu biznisu. Založila módní značku jménem Blanc & Eclare.



 


8. Bae Yoon Young

Bae Yoon Young je jihokorejská modelka, kterou objevil v Koreji návrhář, a seznámil ji s agenturou YGKPlus. Svůj debut měla v roce 2016 u značky Prada Exclusive. V roce 2018 jí Rosie Vogel-Eades vybrala jako jednu z top modelek pro A/W 2018 Fashion Week.



 

9. Lee Ho Jung

Lee Ho Jung je známá především tím, že se často objevuje v hudebních klipech např. u EXO nebo Big Bang. Patří zároveň mezi modelky, které se objevily na přední straně magazínů jako jsou Elle Korea, Vogue Korea a W Magazine. Lee Ho Jung je známá svým minimalistickým stylem a tím, že často nosí džíny nebo sladěné soupravy.


 

10. Jung Da Won

Narozená v roce 1990, především známá jako sestra J-Hopa z BTS. To ji však nezastavilo v plnění si svých vlastních snů, a vytvořila úspěšnou módní značku jénem Mejiwoo, která bere inspiraci z obchodního modelu značky Supreme.




 

Samozřejmě, že ve světě módy se pohybuje stovky dalších modelek, influencerů a jiných postav. My jsme se dnes podívali na 10 z těch, které určitě stojí za shlédnutí.


Módní průmysl je jeden z nejkompetitivnějších průmyslů, a je opravdu těžké prorazit, ať už se snažíte jakkoliv. Nikdy však nesmíte věšet hlavu, musíte si jít dál za svými sny, protože úspěch přijde právě v moment, kdy to nejméně čekáte.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page