top of page
  • knoppadam

Světový šampionát nejpopulárnější videohry League of Legends se odehraje v Soulu



League of Legends (zkráceně LoL) je populární online hra v žánru MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Byla vyvinuta a vydaná společností Riot Games a poprvé byla spuštěna v říjnu 2009. Hra získala obrovskou mezinárodní hráčskou komunitu a stala se velmi populární. V League of Legends hráči přebírají roli "summonera", který ovládá "championa", což jsou postavy s jedinečnými schopnostmi a dovednostmi. Cílem hry je zničit nepřátelský Nexus, centrální budovu v bázi nepřátel, a současně se bránit útokům protivníka. Tým se skládá z pěti hráčů, kteří mají různé role, jako jsou top, jungle, mid, ADC a support.

Každá z těchto rolí má specifické úkoly a zodpovědnost ve hře. Během zápasu hráči sbírají zlato a zkušenosti pro vylepšení svých postav, koupi předmětů a zesílení, aby se mohli postavit nepřátelům.

League of Legends je známý pro svou hloubku a komplexnost s mnoha různými postavami, dovednostmi a taktikami, které hráči mohou využít. Hra také pravidelně dostává aktualizace, nové postavy a změny v herní mechanice, aby udržela zážitek hráčů svěží.

League of Legends má také bohatou profesionální scénu známou jako "League of Legends Esports" s mnoha turnaji a soutěžemi po celém světě. Toto profesionální soutěžení přitahuje velkou diváckou základnu a pyšní se titulem jednoho z nejpopulárnějších esportů na světě.


Soutěž Worlds (také známá jako League of Legends World Championship) je nejprestižnější a nejdůležitější událostí v profesionálním esportovém světě hry League of Legends. Jedná se o každoroční mezinárodní turnaj, který přivádí nejlepší týmy z různých regionů a hrají o titul světových šampionů.

Kvalifikace týmů: Týmy se kvalifikují na Worlds prostřednictvím regionálních soutěží, jako jsou LCK (Korejská liga), LCS (Severní Amerika), LEC (Evropa) a mnoho dalších. Kvalifikační proces může být odlišný v různých regionech.


Formát turnaje: Worlds má několik fází, včetně play-in fáze, skupinové fáze, čtvrtfinále, semifinále a finále. Týmy se utkávají v bojích 5v5, kde se snaží vyhrát hru proti svým soupeřům. Vítězné týmy postupují do další fáze.


Velký prize pool: Worlds nabízí obrovský prize pool, který často dosahuje milionů dolarů. Vítězný tým si nejen vezme titul světového šampiona, ale také velkou finanční odměnu. Například v roce 2022 byl prize pool turnaje Worlds 2,225,000 amerických dolarů.


Velká divácká základna: Worlds je jednou z nejsledovanějších esportových událostí na světě. Miliony fanoušků sledují živé vysílání a podporují své oblíbené týmy. V roce 2022 Worlds sledovalo v jeden moment 5,150,000 diváků.


Esportová historie: Soutěž Worlds má bohatou historii a tradici, což z ní činí významnou událost v esportovém světě. Vítězové Worlds jsou považováni za nejlepší týmy na světě. Soutěž Worlds v League of Legends je vrcholem esportového kalendáře a přitahuje pozornost milionů hráčů a fanoušků po celém světě. Je to nejen o soutěžení, ale také o propagaci a rozvoji esportové komunity a kultury.


Mistrovství světa sezóny 2023 (Worlds 2023) je závěrem sezóny esportů League of Legends 2023. Turnaj se bude konat v Jižní Koreji v Soulu.


League of Legends (Worlds) má dlouhou tradici hymny, která provází tuto prestižní esportovou událost. Hymna je obvykle vytvořena speciálně pro Worlds a má za cíl posílit vzrušení a napětí před turnajem a během něj. Hymny Worlds často zahrnují epické hudební skladby a slova, která zdůrazňují soutěžního ducha, rivalitu a velkolepost celé události. Hlavní hymna Worlds se obvykle představuje na začátku každého turnaje, často během slavnostního zahájení, a stává se symbolem a soundtrackem samotného turnaje. Tyto hymny jsou často doprovázeny vizuálně působivými videoklipy nebo animacemi, které zobrazují vrcholné momenty minulých Worlds a prezentují účastníky aktuálního ročníku.


Několik příkladů hymen Worlds z předchozích let:

"Warriors" (2014): Hymna "Warriors" od skupiny Imagine Dragons byla použita na Worlds 2014 a stala se jednou z nejoblíbenějších hymen v historii turnaje.

"Worlds Collide" (2015): Hymna "Worlds Collide" od skupiny Nicki Taylor byla použita na Worlds 2015 a byla velmi pozitivně přijata hráči a fanoušky.

"Legends Never Die" (2017): Hymna "Legends Never Die" od skupiny Against the Current byla použita na Worlds 2017 a byla dalším úspěšným hitem.

"RISE" (2018): Hymna "RISE" od skupiny The Glitch Mob byla použita na Worlds 2018 a získala popularitu díky svému epickému zvuku a výraznému videoklipu.


Hymny Worlds jsou významnou součástí každého ročníku a přispívají k vytvoření unikátní atmosféry a vášně, která obklopuje tuto esportovou událost. Každá hymna má svůj vlastní styl a sdělení, ale všechny se snaží podtrhnout výjimečnost a dramatickou povahu Worlds.


Hymna "Pop/Stars" od skupiny K/DA je jednou z nejvýraznějších písní spojených s League of Legends. Tato píseň byla vytvořena pro propagaci nové k-popové skupiny K/DA, která byla složena z fiktivních hrdinek z League of Legends. Skladba měla premiéru v listopadu 2018 na světovém mistrovství League of Legends (Worlds) a rychle získala ohromnou popularitu.

Skupina K/DA byla vytvořena speciálně pro tuto píseň a obsahovala čtyři fiktivní postavy z League of Legends: Ahri, Evelynn, Kai'Sa a Akali. Tyto postavy byly známé svými vlastními schopnostmi a designem ve hře.

Píseň "Pop/Stars" byla nazpívána různými hudebními umělci, včetně Madison Beer (Ahri), Jaira Burns (Kai'Sa) a Miyeon a Soyeon z korejské dívčí skupiny (G)I-DLE (Evelynn a Akali).

Píseň "Pop/Stars" a skupina K/DA zaznamenaly ohromný úspěch a nadšení od fanoušků League of Legends i mimo ni. Skupina pak pokračovala vydáváním dalších skladeb a celého alba, na kterém se dokonce objevila korejská skupina Twice a měla značný vliv na propojení hudby a esportu.


Možná také proto se Riot Games k hymně k letošnímu ročníku odhodlalo sáhnout po další

k-popové skupině. Skupina NewJeans vydala píseň pro letošní festival League of Legends Worlds 2023.

Hudební video k Worlds s názvem NewJeans - GODS je tématicky zaměřené na Defta, aktuálního šampióna světa v League of Legends. Na jeho cestu od prvotního hraní MOBA hry od Riotu na střední škole, přes proniknutí do LCK, až do týmu DRX, s kterým prorazil na samotný vrchol jako šampión.


Očekává se, že pět hvězd z NewJeans, Danielle, Haerin, Hanni, Hyein a Minji, zahrají hymnu Worlds 2023 živě na finále v největší korejské hale Gocheok Sky Dome. „Byla to pro nás nová zkušenost,“ řekly NewJeans. „Bylo zábavné vyzkoušet nový žánr a zvuk. Prostřednictvím této kolaborace jsme rádi, že můžeme představit píseň, která prezentuje jedinečné barvy NewJeans a League of Legends. Doufáme, že vám to přinese nový pocit posílení.“



Zdroj: Youtube,riotgames.com,Twitter

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page