top of page
  • knoppadam

Podívejte se na TOP 10 nejpůsobivějších Korejských celebrit 2023 dle Forbes




10. Young Tak: Zpěvák

Park Young-tak (narozený 13. května 1983), pod pseudonymem uváděný jako Young Tak, je jihokorejský zpěvák, skladatel, herec a televizní osobnost. Debutoval v roce 2007 jako baladický zpěvák se svým 1. albem "Young Tak Disia". V roce 2016 zahájil svou kariéru vydáním svého prvního singlového alba "Nuna You Are Perfect". V roce 2020 se stal známým tím, že se umístil na druhém místě v konkurzu TV Chosun v show Mr.Trot se svým největším hitem „Jjiniya“. V roce 2023 oficiálně debutuje jako herec v dramatu "Strong Woman Gang Nam-Soon".



9. Jang Yoon Jung: Zpěvačka

Jang Yoon-jeong (narozená 16. února 1980) je jihokorejská trot zpěvačka(trot neboli klus je žánr korejské populární hudby, známý používáním opakujícího se rytmu a vokálních inflexí.), běžně označovaná jako „královna trotu“. Jang debutovala v roce 1999 a stala se dobře známou v roce 2004, kdy její skladba "Eomeona!" ("Oh My Goodness!") kralovala v čele žebříčků. Skladba je často vystřelována na vrchol i dnes s pomocí re-popularizování trot hudby v Jižní Koreji. V roce 2017 průzkum společnosti Gallup zjistil, že Jang je třetí nejpopulárnější zpěvačkou v zemi. Často se objevuje na KBS 1TV 'Golden Oldies' a také v jiných pěveckých programech.





8. Jang Minho: Zpěvák

Jang Ho-geun (narozen 11. září 1977), profesionálně známý jako Jang Minho, je jihokorejský zpěvák. Soutěžil v konkurzní show TV Chosun Mr. Trot a umístil se na šestém místě.Je také modelem, tanečníkem a televizním moderátorem.



7. Son Suk Ku: Herec

Son Suk-ku ( narozen 7. února 1983), také hláskovaný jako Son Seok-koo, je jihokorejský herec. Získal uznání za své role jak v televizních seriálech Matrimonial Chaos (2018), Designated Survivor: 60 Days (2019), D.P. (2021) a My Liberation Notes (2022), tak jako ve filmech Nothing Serious (2021) a The Roundup (2022).



6. Lim Young Woong: Zpěvák

Lim Young-woong (narozen 16. června 1991) je jihokorejský popový,trot a baladový zpěvák, bavič a youtuber. V roce 2016 podepsal smlouvu s Mulgogi Music a debutoval jako zpěvák svým prvním singlem "Hate You“. O čtyři roky později se dostal ke slávě poté, co soutěžil v televizní reality show Mr. Trot, kde vyhrál první místo ze 17 000 uchazečů. V roce 2021 Lim dosáhl své první písně číslo jedna v Gaon Digital Chart se singlem "My Starry Love“.


Od svého debutu v roce 2016 vydal Lim jedno studiové album a jedno společné album, které získalo čtyři první místa v Gaon Digital Chart. Je také prvním trot zpěvákem, který kdy získal zlaté tlačítko Play za dosažení jednoho milionu odběratelů na svém oficiálním Youtube kanále.



5. Yoo Jae Suk: Televizní osobnost

Yoo Jae-suk (narozen 14. srpna 1972) je jihokorejský komik, moderátor a televizní osobnost. V Jižní Koreji moderoval několik varietních televizních pořadů, včetně Infinite Challenge, Running Man, Happy Together a Hangout With Yoo. Yoo, známý pro svou bystrost a přitažlivost v širokém spektru demografie, se etabloval jako jeden z nejlepších jihokorejských komiků a televizních osobností a také jako jedna z nejznámějších a nejoblíbenějších celebrit v Jižní Koreji.




4. Song Joong Ki: Herec

Song Joong-ki (narozený 19. září 1985) je jihokorejský herec. Proslavil se v historickém dramatu o dospívání Sungkyunkwan Scandal (2010) a varietní show Running Man (2010–2011) jako jeden z původních členů obsazení. Od té doby ztvárnil pestré spektrum jak rolích v televizních seriálech The Innocent Man (2012), Descendants of the Sun (2016), Arthdal ​​Chronicles (2019), Vincenzo (2021) a Reborn Rich (2022) tak v úspěšných filmech A Werewolf Boy (2012), The Battleship Island (2017) a Space Sweepers (2021).


Song byl Gallup Korea's Television Actor of the Year v roce 2012 a v roce 2017. Poprvé byl zařazen do seznamu Forbes Korea Power Celebrity v roce 2013 a umístil se na sedmém místě, následně na druhém místě v roce 2017 a sedmém v roce 2018. Úspěchy jeho televizních seriálů a filmových děl z něj mezinárodně vytvořily top hvězdu Hallyu v korejském zábavním průmyslu.



3. BLACKPINK: Hudební skupina

Blackpink (stylizováno jako BLΛƆKPIИK) je jihokorejská dívčí skupina, vytvořená společností YG Entertaiment, skládající se ze čtyř členů: Jisoo,Jennie,Rosé a Lisa. Oficiální debut se uskutečnil 8. srpna 2016 se single albem "SQUARE ONE", které obsahuje skladby "WHISTLE“, jež dosáhla na nejvyšší příčku prestižního jihokorejského hudebního žebříčku Gaon Digital Chart, a "BOOMBAYAH“, která skupině vynesla vůbec první umístění na žebříčku Billboard v kategorii World Digital Songs.


Blackpink je jedním z nejvýraznějších fenoménů současnosti. Jejich písně se staly hity a objevují se na hudebních žebříčcích po celém světě.


Blackpink během své kariéry prolomily řadu rekordů. Videoklipy ke skladbám "DDU-DU DDU-DU“ (2018), "Kill This Love“ (2019) a "How You Like That“ (2020) v době svého vydání překonaly nejvyšší počet zhlédnutí za 24 hodin, přičemž třetí jmenovaná píseň pokořila tři Guinnessovy rekordy a vytvořila dva nové.Navíc se vůbec poprvé v historii stalo, aby měla jediná skupina na Youtube rovnou tři hudební videoklipy s více než miliardou zhlédnutí. Blackpink je v současné době druhou nejsledovanější dívčí skupinou na Spotify a nejodebíranějším hudebním umělcem na Youtube.



2. Son Heung Min: Fotbalista

Son Hung-min (narozen 8. července 1992) je jihokorejský profesionální fotbalista, který hraje na pozici křídelníka za anglický klub Tottenham Hotspur FC a za jihokorejský národní tým.

Když roku 2015 přestoupil z Bayeru Leverkusen do Tottenhamu Hotspur stal se nejdražším přestupujícím asijským fotbalistou. Roku 2020 se stal prvním fotbalistou z Asie, který v anglické Premier League vstřelil 50 a více gólů.

Zúčastnil se Mistrovství světa v roce 2014 a v roce 2018. V roce 2016 si zahrál na Letních olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Představil se na Mistrovstvá světa,které Katar hostil v listopadu a prosinci roku 2022. Okolo jeho startu byly pochybnosti způsobené zraněním obličeje v klubovém utkání. Do skupinového utkání proti Uruguayi dne 24. listopadu nastoupil s ochrannou maskou a patřil mezi nejnebezpečnější hráče svého týmu.



1. BTS: Hudební skupina

BTS (též známí jako Bangtan Boys), je jihokorejská chlapecká skupina založená v roce 2010. Kapelu tvoří Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V a Jungkook, kteří se podílejí na psaní nebo koprodukci velké části jejich materiálu. Původně hip hopová skupina, jejich hudební styl se vyvinul tak, aby zahrnoval širokou škálu žánrů, zatímco jejich texty se soustředily na témata, jako je duševní zdraví, potíže školní mládeže a dospívání, ztráta, cesta k sebelásce. , individualismus a důsledky slávy a uznání. Jejich diskografie a přilehlé práce také odkazovaly na literaturu, filozofii a psychologické koncepty a zahrnují děj alternativního vesmíru.


BTS debutovali v roce 2013 pod Big Hit Entertainment singlovým albem "2 Cool 4 Skool".

V dubnu 2020 se BTS stali prvním K-popovým umělcem, který prodal více než 20 milionů alb kumulativně, čímž se stal nejprodávanějším umělcem v jihokorejské historii.

BTS vydali svůj první anglicky psaný singl "Dynamite“ 21. srpna 2020. "Dynamite" debutovalo na prvním místě v americkém žebříčku Billboard Hot 100, vyneslo BTS na první místo v žebříčku a stalo se tak prvním zcela jihokorejským počinem, který získal singl číslo jedna v USA.Singl se také umístil na prvním místě v novém žebříčku Billboard's Global 200 za týden končící 24. zářím 2020, stejně jako v žebříčku Global Excluding US, a stal se prvním singlem, který se umístil na prvním místě současně.


V říjnu 2022 Big Hit potvrdil, že Jin, nejstarší člen kapely ve věku 29 let, stáhl svou žádost o odklad přijetí na vojenskou službu. Ostatní členové plánovali narukovat později, přičemž skupina se plánuje znovu sjednotit v roce 2025 po uzavření jejich služebních povinností.

Jin narukoval do armády jako voják v aktivní službě 13. prosince 2022. 26. února 2023 Big Hit Music oznámil, že J-Hope podal žádost o zrušení odkladu své vojenské služby. Na konci října 2022 si BTS vysloužilo pět nominací na ceny MAMA 2022, přičemž členové kapely získali dalších osm nominací jako sóloví umělci. 15. listopadu si BTS vysloužila tři nominace na 65. výročním udílení cen Grammy, včetně nominace za nejlepší hudební video k písni "Yet to Come“. "My Universe" bylo nominováno na nejlepší popové duo/skupinový výkon, čímž se BTS stalo jediným počinem, který byl v této kategorii nominován tři roky po sobě od svého uvedení v roce 2011. Skupina byla také nominována na album roku jako účinkující umělci na Coldplay's Music of the Spheres.



Samozřejmně že je v korejském průmyslu tisíce dalších skvělých celebrit, ale my jsme si dnes ukázali těch 10 nejlepších podle deníku Forbes. Můžete se s náma do komentářů podělit jestli s tímhle výběrem souhlasíte nebo by jste rádi v TOP 10 viděli někoho jiného.




Zdroj: Twitter,Instagram,Forbes








0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page