top of page
  • bergerova106

Korejská péče o pleť jako myšlenkový směr

Korejský kosmetický trh patří mezi desítku největších na světě, za čímž stojí právě korejský přístup k péči o pleť. Již ve starověké korejské kultuře se věřilo, že vnější krása odráží tu vnitřní, a že skutečná krása pochází ze zářivé pokožky. Ačkoliv se nám tomu v některých případech nechce věřit, tak Korejci mají pleť hrubší a náchylnější k nedokonalostem. Snaží se ze všech sil nedokonalostem předcházet, ať už se jedná o akné, či první projevy stárnutí. Nejdůležitější je tedy prevence.

Dívky se správné péči, jenž obsahuje hned několik kroků, učí již od svého dětství, díky čemuž jsou velice dobře obeznámeny jakými prostředky mají proti určitým nedokonalostem bojovat. Tato péče může obsahovat až 20 kroků. Nejrozšířenější je 10 kroková péče, která zahrnuje odlíčení, čištění pleti, peeling, toner, esenci, sérum, textilní pleťovou masku, oční krém, hydratační krém a krém s ochranným UV faktorem.

Opravdu velký důraz se klade právě na odlíčení a čištění pleti. Korejky opravdu neuvidíte jít ulehnout nalíčené. Místo nejrůznějších odličovacích ubrousků či odličovacích vod, používají na odlíčení produkt na bázi oleje, ten rozpouští nejen nejrůznější látky obsažené v make-upu, ale také opalovací krém, který tvoří nedílnou součást denní péče.


Kromě běžně užívaného opalovacího krému, hydratačního krému a peelingu, který všichni dobře známe, v Koreji naleznete také, dnes již velice populární textilní pleťové masky, séra pro určité typy pleti a esence, na které s největší pravděpodobností na západní trhu s péčí o pleť nenarazíte. Jejich úkolem je napomáhání absorbování ostatních přípravků, podporuje tedy hydrataci, která je základem celé této péče. Mnoho odborníků na krásu hodnotí používání esence a toneru jako dva nejdůležitější kroky ke skvělé pleti hned po vyčištění. Korejské ženy navíc opravdu rády dopřávají svému obličeji vysokou míru péče. Věnují velkou pozornost měnícím se podmínkám, které by mohly mít vliv na stav jejich pokožky, jako například změny počasí, stres či hormonální výkyvy.


V jádru je korejská péče o pleť vnímána méně jako prostředek, jak vypadat hezky, a spíše více jako způsob péče o sebe celkově. Je nutno podotknout, že korejská péče o pleť opravdu není záležitostí čistě ženskou, ale také muži své pleti věnují mnoho péče. I přesto, že není nutno produkty péče o pleť dělit na ženské a mužské, nejdete mnoho produktů určených přímo mužům.


Pokud nyní přemýšlíte nad zavedením této rutiny, je důležité si uvědomit, jakým typem pleti disponujete a poté hledat vhodné produkty, abyste mohli brzy vidět výsledky své práce. Při hledání konkrétních korejských produktů si nemusíte příliš lámat hlavu, korejský kosmetický trh chrlí velkou řadu nových produktů, přičemž některé i přes nižší cenu obsahují velice kvalitní složky. Zajisté také nemusíte hned začínat s deseti kroky, ale začátek nějaké pečující rutiny je začátkem změny myšlení a přístupu k sobě samému.

Příště si řekneme něco k určitým produktům a čím pobláznily nejen korejský kosmetický trh!


Zdroje: ohlolly, minfbodygreen


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page