top of page
  • bergerova106

Jak se Korejci udržují ve formě?

Moderní kultura cvičení v Koreji se vyvinula o něco později než ve státech a jiných západních zemích. Korejci nikdy nepotřebovali cvičit hlavně díky pohybu,kterému se jim dostávalo, protože většina z nich byla posledních tisíc let farmáři.

Dalším důvodem je také složení korejské stravy, ta je strava složená především z rýže, kimchi a zeleniny zajistila, že přibrat mohlo jen pár vyvolených.


Po vzoru Jane Fondové, Richarda Simmonse a Suzanne Somersové vytvořil modelka jménem Lee So-ra videokazety „Super Diet“ poprvé v Koreji v roce 1998. Prodala milion kopií a odstartovala fitness šílenství, které přimělo mnoho žen ke cvičení. Dodnes i jsou její videa i přes nízkou kvalitu obrazu oblíbená a YouTube se stal oblíbenou platformou por hledání inspirace je cvičnění. Korejci mají hned několik oblíbených YouTube kanálů například SomiFit, FITVELY, Gym Jong Kook a Physical Gallery.


Mezi nejoblíbenější sporty patří bezpochyby chůze, dále poté pilates, jóga a dále třeba běh.

Seoul nabízí k vidění spoustu scenérií, avšak kvůli hustotě zalidnění města, je třeba si běžeckou trasu dobře naplánovat.

Běhání skvěle slouží k ubýtku hmotnosti a ke zlepšení fyzické kondice.






Je obvyklé, že na instagramových účtech našich oblíbených idolů vidíme fotky, jak cvičí pilates. Rose a Jennie z BlackPink také cvičí pravidelně pilates.Instruktoři korejského pilates vás nejen naučí, ale také budou mnohdy kontrolovat váš jídelníček. Pilates mnohy není levnou záležitostí.

Trendy související se cvičením.

Vzhled „geongangmi“.

Tento trend se zaměřuje na atletiku a sílu a bývá označován jako „zdravá krása“. Znamená to posun od tradiční představy o kráse, která upřednostňovala hubenost a bledost. Navzdory rostoucí popularitě vzhledu geongangmi zůstává bledost a hubená postava dominantním ideálem krásy pro ženy v Jižní Koreji .


Další trend, kteří někteří z vás jistě zaznamenaly na sociálních sítích je body profile Profily plné svalnatých lidí, kteří se snaží sdílet svou několika měsíční práci. Body profile se stal zkrátka hitem. Korejci neváhali utratit nemalé množství peněž za toho nejlepšího osobního trenéra. Zde platí, čím dražší trenér je, tím lepší dle korejského smýšlení musí být. Cena osobního trenéra se v Koreji pohybuje od 1700-5000 KČ na hodinu. Samozřejmě spousta korejských způsobů hubnutí a udržování se ve formě zahrnuje řadu restrikcí v jídelníčku.

Jak se udržujete ve formě vy ?





Zdroje:timesofindia,koreanfashiontrends,linguasia,ajmarketing,expatguidekorea,koreajoongangdaily














0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page