top of page
  • whenmoonrises

Cosples 2024

Devátý ročník legendárního Cosplesu se tentokrát konal v Magickém lese. Kromě toho, že pořadatelé opět přinesli nabitý program, také se zasloužili o nějaké ty novinky – například přesunutí místa konání do většího areálu výstaviště. Stejně jako předešlé roky, i tento se stal přehlídkou překrásných formálních cosplayů, ať už animovaných postav nebo takzvaných OCs.



Ples byl odstartován světelnou show spojenou se soundtrackem filmové verze Petra Pana. Společně s pár slovy od moderátorů byl oficiálně započat program, v němž následovalo taneční vystoupení od talentované k-pop cover taneční skupiny Deja Vu. Děvčata vystoupila s písní More & More od skupiny TWICE a zaslouženě odcházela za potlesku diváků.



Následovalo vystoupení tanečního dua Nikol Třískové a Jana Buriana, tentokrát se však jednalo o společenský tanec na téma Zaklínače, kdy nebyla opomenuta legendární píseň Toss A Coin To Your Witcher. Osobité a emotivní vystoupení sklidilo podobný úspěch jako to předchozí.


Program byl prokládán tanečními sekcemi pro diváky a playlist byl tvořen jak z žánrových remixů, tak z oblíbené moderní pop hudby.



Nadále se pokračovalo vystoupením mezinárodní skupiny Yosakoi Hanamaru, která si připravila energický a osvěžující japonský tanec inspirovaný lidovou písní. Zároveň pak do svého představení zapojila i všechny zvídavé diváky, jež si tanec chtěli vyzkoušet.


Jako každý ples, i tento měl svou tombolu. Partneři Cosplesu do tomboly věnovali spoustu zajímavých cen, jednou z těch největších byl například dočasný pronájem vozu značky Hyundai. Tombola byla následována korunovací krále a královny a jejich společný tanec, ke kterému se postupně opět mohli přidat všichni návštěvníci plesu.


Půlnoc s sebou přinesla poslední dvě vystoupení, o něco peprnější než ta předchozí. Jedním z nich byla fúze burlesky a cosplaye od Cherry Twinn, v cosplay komunitě známé také jako Arisu. Její svůdné představení s vějíři přineslo plesu nový dech a zároveň jej připravilo na doslova rozpálené vystoupení Sapphiry Sky, brněnské akrobatky, která se ohně rozhodně nebojí. Spojení dance pole a aerial hoop v cosplayi Harley Quinn nejednoho diváka uhranulo a stejně jako předchozí vystoupení si vysloužilo bouřlivý potlesk.



Program byl pak od půlnoci zcela volný a sálem se začaly rozléhat melodie nejen moderní japonské hudby, ale také té korejské, společně s populárními anime openingy. Toto na parket přivedlo nejednoho návštěvníka a skutečná party na sebe nenechala čekat.



Jako VIP hosté jsme dostali nejen menší občerstvení na stole, ale také dárečky od pořadatelů ve formě lahve Sakuráče z pivovaru Netopýrka, sklenice s vygravírovaným logem letošního ročního Cosplesu a také poukazu na drink zdarma.


V tuto chvíli přichází výtka, o jejíž problematice organizátoři již ví a slíbili, že se pro příště poučí. Čekací doba v řadě k baru byla téměř neúnosná, v některých případech až 3 hodiny. Byť tato nepříznivost přinesla jednu výhodu, a sice možnost vytvořit si v nekonečně dlouhé řadě na drink nové přátele, jednalo se o opravdu nepříjemný nedostatek.



Celkově bych však Cosples 2024 hodnotila spíše kladně. Program byl pestrý a zábavný, výzdoba sálu překrásná a tématická, drinky chutné a občerstvení kouzelně rozmanité. Rozličné cosplaye návštěvníků pak dozajista přidaly třešničku na dortu už tak povedené akci.


Náš team si samozřejmě pouze neužíval. Během volného programu vyrazil mezi cosplayery a pár z nich vyzpovídal. Interviews můžete vidět na instagramovém profilu magazínu K-Town.


foto: K-Town redakce

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page