top of page
  • Obrázek autorajohanna𓍯

BTS 'Bang Bang Con' se stal světově největším placeným online koncertem


 

Další den, další neuvěřitelný úspěch pro BTS.



14. června, jen den poté, co oslavili sedmé výročí svého debutu, měli BTS speciální živý přenos, díky kterému měli fanoušci z celého světa šanci užít si živý koncert BTS z pohodlí svých pokojů.

Online koncert se konal v neděli dopoledne v 11:00 jako vyvrcholení FESTA 2020 (každoroční oslava debutu BTS) a byl zprostředkovaný společností Big Hit Entertainment ve spolupráci s produkčním studiem Kiswe Mobile.


Během přibližně 100 minut dali BTS svým fanouškům možnost zažít úžasné výkony a choreografie na některé ze svých největších hitů spolu s novějšími písněmi z jejich posledního alba „Map of the Soul: 7“ - a zpětná vazba byla strhující.


Společnost Big Hit Entertainment oznámila, že živý přenos dosáhl vrcholu 756 tisíc současně sledujících diváků ze 107 zemí nebo regionů, včetně Jižní Koreje, Spojených států, Číny, Británie, Japonska a bylo připojeno 483 tisíc ARMY Bombs. Účast byla ekvivalentní k 15 koncertům s kapacitou 50 tisíc a tím se stal největším placeným virtuálním koncertem. Big Hit dodal, že koncert také pomohl rozšířit BTS fanklub, známý jako ARMY, o 10 000 členů.




Koncept Bang Bang Con-u se točil kolem „místností“, přičemž „bang“ je korejské slovo pro „pokoj“. V průběhu show se z pódia stal virtuální dům BTS, kde členové procházeli a vystupovali v různých prostorech, složených z pěti místností a dvou pódií, stylizovaných v různých náladách, vyhovujících tématům písní, ve kterých skupina vystupovala.


"I když v této chvíli nemáme možnost vidět se navzájem, neustále se jako skupina snažíme růst. Zvládáme to docela dobře, takže doufáme, že i vy dokážete tento čas překonat nalezením malého potěšení ve svém nitru. Doufám, že se budeme moci společně opět setkat s úsměvem na tvářích." - Jimin



Živý přenos bylo možné sledovat prostřednictvím šesti obrazovek s více pohledy, které byly zobrazeny současně, což umožnilo divákům sledovat celou show v šesti různých úhlech kamer. Fanoušci si mohli vybrat ze záběrů zblízka až po vzdálené záběry, které zachycovaly dokonale synchronizované choreografie skupiny.


RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V a Jungkook předvedli své výkony prostřednictvím setlistu o 14 písních, který vzdal hold společným sedmi letům jako skupina. Členové se rozhodli nezpívat sólové písně (jak obvykle dělají), místo toho zpívali společně jako skupina nebo v různých subunits (= menší skupina tvořená z větší skupiny).


Během koncertu Jin poznamenal, že pokud by BTS před dvěma lety neobnovili své smlouvy s Big Hit Entertainment, jejich původní smlouvy s agenturou by skončili právě den před jejich sedmým výročím.

"Původně měly naše smlouvy skončit včera," poznamenal Jin. "Ale protože jsme našli dobrou agenturu, budeme naštěstí moci zůstat spolu s našimi kolegy mnohem déle."

Poté, co každý z členů pronesl krátkou řeč, kde vícekrát zopakovali, jak moc se těší na opětovné setkání se svými fanoušky, udělali skupinové objetí a ujistili se, aby také nechali velký prostor pro ARMY.

Nakonec, když uzavřeli show svou legendární skladbou „Spring Day“, RM řekl: „Jsem si jist, že jarní den se brzy vrátí, jak pro BTS, tak i pro ARMY.“



 

BTS nadále pokračují a na jejich čtvrtém japonském albumu s názvem „Map Of The Soul: 7 - The Journey“, se můžeme těšit už 15. července. Album složený z 13 skladeb bude zahrnovat původní japonské písně, jako je „Stay Gold“ a „Your Eyes Tell“, a japonské verze předchozích písní skupiny, včetně „ON“, „Boy With Luv“ a „Fake Love“.



zdroj : Variety

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page