top of page
  • Darina_Ester null

Život jako celebrita není jednoduchý

V dnešním článku bych se ráda zabývala náročností být celebritou jako BTS - budeme rozebírat iHeartRadio a rozhovor RM v albu 'PROOF'.


iHeartRadio DJ urážel ARMY, fanoušky BTS


Spolupráce Charlieho Puth a BTS Jungkooka „Left and Right“ si vede od svého debutu 24. června výjimečně dobře. Píseň nedávno dosáhla svého 100. dne na iTunes a aktuálně je na žebříčku #60. Píseň byla nominována na VMA „Song of the Summer“ a dala BTS Jungkookovi titul „Artist of the Summer“ od Audacy.



Úspěch písně lze přičíst tvrdé práci fanoušků Charlieho Putha a ARMY, kteří skladbu streamovali a žádali o ni na rádiových stanicích, aby zajistili, že bude mít v USA spravedlivý podíl na vysílání. Cílem bylo, aby se píseň dostala do hitparády chard records na Billboardu.


Nicméně jeden DJ z iHeartRadio, Brian Grimes, se rozhodl píseň nehrát, přestože tvrdil, že má rád Charlieho Putha, a dokonce o tom tweetoval.



Tweet byl od té doby smazán poté, co Grimes tvrdil, že na svých DMs dostával výhrůžky smrtí od naštvaných fanoušků. Jedna ARMY však stále chtěla pohnat Grimese k odpovědnosti za to, co řekl, a nahrála video Grimese s ostatními iHeartRadio DJs, kde Grimes dokonce nazval ARMY „BTS pitomci“.


Video vyvolalo záplavu reakcí, z nichž jedna přišla od Ty Stikloriuse, zakladatele a generálního ředitele Friends At Work, správcovské společnosti spravující Charlie Putha.


Briana Grimese, ale i ostatní DJs, kteří souhlasili s Grimesem, se shodli že opakované požadavky ARMYs na zahrání „Left and Right“ byly otravné.


Grimes to posunul dále a komunikoval s @Carrie_Army, ARMY, která video zveřejnila.



Vše se snažil vysvětlit, tak aby to vypadalo, že je nevinný, zatímco @Carrie_Army vysvětlila pohled fanoušků.



Poslouchala jsem roky, Briane, bylo těžké to slyšet. Vraťte se a podívejte se na interakci, kterou jsem měla s vaší stanicí, obvykle vám děkujeme za hraní BTS a zapojení. Proto byl dnešek neuvěřitelně bolestivý.
Řekl jsi, že jsi sarkastický, ale zároveň, když se tě tvůj cohost pokusil stáhnout zpět, tak jsi řekl, že je ti to jedno. BTS čelili obrovskému množství rasismu a xenofobie ze západních médií, stejně jako většina K-popových skupin, a i přesto jsme nejvíce angažovaní ze všech fanoušků na celém světě.
iHeartRadio to ví, proto jsou vždy vyprodané všechny události s BTS, ale když ne, tak musejí vyprodávat vstupenky. IFPI řeklo, že nejlepší prodejní skupinou na světě. Dostali Grammy nods, vyhráli AMA, BBMA, VMA, iHeart ceny, a stejně, stále musíme dělat kampaně, jen abychom dostali collab hraný v rádiu. Spolupráce s umělcem, o kterém jste sám řekl, že se vám líbí. Otázkou je proč?

— @Carrie_Army, Twitter



Předtím jsme měli podobné výzvy. James Corden urazil ARMY jen pro smích, ale místo toho, aby se přímo omluvil za to, co řekl, rozhodl se zaměřit na těch pár lidí, kteří to vzali příliš daleko.
Opravdu doufám, že nebudete následovat jeho příklad, ale zatím se řídíte jeho příručkou. Místo toho, abyste řekl "Omlouvám se, že jsem urazil ARMY a řekl, že bych tu píseň nezahrál, to byl vtip, jsem sarkastický, bylo to vzato špatným směrem a bylo mi vyhrožováno."
Vidíte, jak by to mohlo být bráno jako stěžejní bod a ne jako skutečný odraz urážek vašich posluchačů? Lidé milují BTS pro jejich poselství, je to krásné poselství jednoty a sebelásky, ale my také velmi chráníme toto poselství a všechny posly.

— @Carrie_Army, Twitter


Nakonec se Grimes zavázal, že příští den bude hrát „Left and Right“. Fanoušci žádali iHeartRadio o stanovisko k chování Briana Grimese, ale stanice se k incidentu nevyjádřila.



RM se vyjádřil k životu a zážitkům před slávou


Nově vydaná sběratelská edice alba PROOF BTS obsahuje nové rozhovory s členy a leader RM se podrobně rozepsal o tom, jak se jeho život od debutu skupiny změnil.



Po dosažení slávy je těžké očekávat, že se v životě nic nezmění. Pro BTS monumentální úspěch, kterého dosáhli, vypadá úplně jinak, než když byli ještě učni a doufali v debut.


Zatímco sláva a úspěch změnily mnoho lidí, fanoušci a ti, s nimiž se setkávají, jsou BTS často chváleni za to, že zůstali pokorní, přízemní a laskaví, přestože jsou globálními superhvězdami.



RM také získal uznání za své silné vedení, který přijal jako nepředstavitelný úkol vést skupinu.


Zatímco RM pomáhal řídit skupinu, věnoval čas také tomu, aby se zaměřoval na svůj osobní růst, o čemž svědčí jeho bystré odpovědi na otázky o jeho životě. Ve svém rozhovoru byl RM dotázán, zda má pocit, že je nyní jiný člověk ve srovnání s tím, jaký býval. Leader BTS byl ve své odpovědi upřímný a promyšleně odpověděl na to, jak se jeho pohled v průběhu let změnil.


Ano, jsem velmi odlišný. V minulosti jsem se neustále hnal za budoucností, hlavně proto, že jsem se cítil nešťastný z přítomnosti. Teď mám větší rozhled a vidím to sám za sebe.

— RM



Pokračoval, že časem dospěl a ví, jak se nyní dívat na situace jinak.


Teď, když se něco stane, vím, jak se na to dívat ze svého úhlu pohledu a podle toho reagovat. Asi jsem trochu dospělejší. Myslím, že jsem se vycvičil, abych mohl trénovat dovednosti, které potřebuji jako člen společnosti.

— RM


Se slávou přichází oběti, a když se RM zeptali, co mu v životě před slávou nejvíc chybělo, řekl, že to byla přátelství, která navázal s lidmi. Od té doby, co se stal „RM“, nebyl schopen vytvářet přátelství stejným způsobem.


Vztahy, které jsem mohl vybudovat, aniž bych zvažoval jejich důležitost. Přátele, které jsem si mohl získat, když bych řekl: ‚Já tě znám. Jsi ten a ten z toho a toho.‘ Když jsem byl mladý, uměl jsem vytvářet nová, férová přátelství jen tak. A takhle jsem se před školou spřátelil na hřišti. Hráli jsme kohoutí zápasy a lezli jsme do prolézačky. I když jsem nastoupil do školy, kamarádil jsem se stejným způsobem. Šel bych nahoru a řekl: ‚Ahoj. Jsem ten a ten z vedlejší třídy. Hodně jsem o tobě slyšel.‘ A brzy se přátelé mých přátel stanou mými přáteli a kdovíco ještě.

— RM


V dětství se u tohoto pohodového idola pěstovalo přátelství úplně lidsky, ale nyní se často objevuje neklid a strach z postranních úmyslů z druhé strany, které brání stejné úrovni spojení jako dříve.


Jakmile jsem se stal RM, stal jsem se všem známým. Mohou tedy existovat předsudky a mohou existovat rozdíly v množství informací, které o sobě navzájem máme. Proto je těžké navázat rovnocenné vztahy. A poté, co jsem něco z toho zažil, jsem se tak trochu uzavřel. Myslím, že proto mi chybí časy, kdy mě lidé opravdu neznali – kvůli vztahům, které jsem kdysi mohl mít s těmi nejčistšími úmysly.

— RM


Vzhledem k tomu, že RM musí být opatrnější, je skutečnost, že je obklopen podporou a láskou od svých kolegů BTS, kteří se stali spíše rodinou, ještě důležitější.


Také tráví čas s úzkou skupinou přátel zkoumáním jeho zájmů, jako je návštěva uměleckých galerií a muzeí, které sdílí na svém Instagramu a na Twitteru BTS.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page