top of page
  • Obrázek autoraMissy Sandy

Záhadná a strašidelná místa v Koreji


Věříte na duchy? Každá země na světě má své strašidelné příběhy, filmy a památky. A v tomto případě není výjimkou ani Jižní Korea. Ať už na duchy věříte nebo ne, tato nejstrašidelnější místa v Koreji se vám budou určitě líbit. Možná, pokud budete mít dost odvahy a budete chtít trochu vzrušení vyvolávající husí kůži, můžete zvážit návštěvu těchto děsivých míst při vaší cestě do této země.



Lotte World Korea Haunted House

Pokud navštívíte Soul, musíte zamířit do Lotte World Korea Haunted House v Jamsil-Dong. Jedná se o největší krytý zábavní park, který má co nabídnout: četné jízdy, arkády a kluziště; zkrátka pro každého něco.


Jejich strašidelný dům rozhodně stojí za návštěvu. Pokud však nepatříte mezi fanoušky hororů, nemusíte se bát, jelikož se zde nachází několik jízd, které si můžete užít i vy. Tak či tak, prohlídky tohoto tematického parku v Soulu rozhodně litovat nebudete.




Dark Side of Seoul Evening Ghost Tour

Toto je stránka Soulu, kterou v turistických brožurách nenajdete. Vydejte se na procházku po temných uličkách zapomenuté 600 let staré historie krvavých masakrů, zatuchlých úkrytů a smutných duchů.


Během prohlídky si vyslechnete příběhy o slavných duších a zabijácích, uvidíte podivné a překvapivé památky a dozvíte se skandální tajemství starobylého města. Zastávky na této prohlídce zahrnují následující:

  • místo strašlivého masakru

  • most, jehož kameny vyprávějí temný příběh, o kterém milenci a kolemjdoucí nic neví

  • sousedství, o kterém je známo, že jej obsadili duchové prostitutek, které potkal příšerný konec




Korejská lidová vesnice Yongin

Tato lidová vesnice je známá tím, že se zde natáčí mnoho historických dramat. Jakmile vstoupíte do Yonginu, budete přeneseni do doby Joseon a poznáte tradiční život, kterým kdysi Korejci žili. V této vesnici se ale také zrodila jedna z nejvýznamnějších korejských legend o duších žen, které zemřely jako panny - Virgin Ghosts.


Yongin se každé léto proměňuje ve vzrušující strašidelný zábavní park, který je určen pro milovníky hororů. Mnoho mladých lidí toto místo po nocích navštěvuje a nechávají se strašit najatými herci, kteří jsou oblečení jako Gwishin (duch).




Dům Yeongdeok

Představte si, že žijete v domě, který stojí na hřbitově. Tato zápletka by mohla být dobře využitelná pro tvůrce hororových filmů, avšak pro lidi, kteří žili nebo stále žijí v blízkosti Yeongdeok, je to do očí bijící pravda. Místo, kde byla stavba vybudována, bylo údajně pohřebištěm pro vojáky. V tomto domě došlo k řadě úmrtí, počínaje jeho původními vlastníky a později jeho následnými držiteli. Obyvatelé oblasti také několikrát nahlásili, že slyšeli divné zvuky připomínající vojáky volající o pomoc.



 

Opuštěné místa



Opuštěný zábavní park Yongma Land

Yongma Land je jen jedním z mnoha starých opuštěných zábavních parků v Jižní Koreji. Tento lunapark v Yongmasanu má děsivou atmosféru, také se šíří zvěsti o tom, že v parku straší, a že tam došlo k hrozné nehodě.


Yongma Land byl postaven v roce 1980 a měl docela solidní chod jako malý rodinný zábavní park. Říká se, že se park musel zavřít, protože se zde začal objevovat duch malé holčičky, která zemřela na jedné ze špatně postavených jízd. Pravděpodobnější důvod však je, že kvůli výstavbě několika mnohem větších a lépe umístěných lunaparků došlo ke snížení zisku, a tak jej majitel musel prodat.




Psychiatrická nemocnice Gonjiam v Gyeonggi-do

Tato léčebna byla nazvána jedním z nejstrašidelnějších míst v Jižní Koreji a CNN prohlásilo, že je to jedno z nejstrašidelnějších míst na světě.


V 90. letech byla tato nemocnice plně funkční, podle městské legendy byl však majitel psychicky nestabilní a držel své pacienty jako rukojmí. Po mnoha záhadných úmrtí pacientů, jejichž rodiny nedostaly důvod, majitel uprchl a nechal nemocnici opuštěnou. Od té doby místní obyvatelé mnohokrát tvrdili, že tato nemocnice je místo provozováno nestabilními manickými duchy, kteří zemřeli při „záhadných událostech“ během svého pobytu.


Pravda ale je, že Gonjiam byl uzavřen hlavně kvůli ekonomickým poklesům, nehygienickým podmínkám a problémům se systémem čištění odpadních vod, nikoli kvůli šíleným lékařům nebo vražedným pacientům.


Ať už věříte na duchy nebo ne, musíte uznat, že se jedná o opravdu děsivé místo. Samotné okolí z něj dělá opravdu strašidelný hangout. Mučivě vypadající vybavení a pozůstalý nábytek zůstávají reprezentací utrpení, které tito pacienti museli podstoupit.




Ostrov Yeonpyeong

Ostrov Yeonpyeong, který se nachází téměř přesně na hranici mezi Severní a Jižní Koreou, je od 50. let 20. století spornou oblastí. Kvůli konfliktu mezi oběma zeměmi ostrov utrpěl několik útoků, jako například ostřelování a bombardování ze severu, což vedlo místní obyvatele k útěku do Jižní Koreje.


Yeonpyeong má nyní přízračné prostředí díky mnoha opuštěným budovám, z nichž většina byla zničena. Přestože zde nebyly hlášeny žádné strašidelné úkazy, lidé jsou přesvědčeni, že za opuštěnými budovami ostrova se skrývají nadpřirozené bytosti.





Korejská historická místa se strašidelnou minulostí



Překvapivá strašidelná minulost ostrova Jeju

Toto místo, které je obvykle považováno za nebeský ostrov v Jižní Koreji, má temnou minulost, o které ví jen málo lidí. Já vám prozradím, proč je Ostrov Jeju považován za jedno z nejstrašidelnějších míst v Koreji.


Během druhé světové války vyslala korejská vláda své ozbrojené síly na Ostrov Jeju, aby tam potlačila aktivní komunistickou skupinu. Potlačení skončilo smrtí 60 000 lidí. S takovou historií není divu, že obyvatelé města tvrdí, že byli svědky stovky výskytů duchů, kteří odkazují na minulost, kterou tento ostrov utrpěl.


Zaujal vás tento příběh o strašidelné minulosti Jeju? Pokud ano, doporučujeme vám podívat se na „Jiseul“, uctívající oběti masakru v Jeju v roce 1948, a „Bedeviled“. To bylo natočeno na Jeju a je o dvou ženách, které žijí na odlehlém ostrově obklopeném začarovanou společností.




Mul Gwishin z řeky Han

Tato velmi známá řeka v Jižní Koreji, která protéká Soulem a ústí do Žlutého moře, má velmi hlubokou historii spjatou s nadpřirozenem. Až do počátku 20. století sloužila řeka Han jako rušná dopravní cesta pro místní obyvatele i čínské a japonské dopravce. Mnoho lidí však údajně zemřelo poté, co jejich lodě byly napadeny a uneseny. Tehdy vznikl příběh o Mul Gwishin, duších utopených, o nichž je známo, že obývají řeku až do dnešního dne a čekají, až se k nim přidá někdo další.


Pokud chcete svému dni přidat na strašidelnosti, přečtěte si o setkání Američana venčícího psa podél řeky s duchem.


"... ve skutečnosti to bylo nad vodou, ale neudělalo to žádné zvlnění, jen dva nebo tři metry od břehu. Zpočátku jsem o tom nemohl moc říct; vypadalo to jako malý pramínek bílého prachu, ale zářil těsně nad vodou. Začalo se to zhmotňovat a nevěřícně jsem viděl, co to je. Vypadalo to jako japonský voják v uniformě na bojišti. Rozeznal jsem jeho boty, a jeho velmi výrazný klobouk a knoflíky mi utkvěly v paměti. Přes záda měl přehozenou pušku a zdálo se, že kráčí směrem k břehu. Na jeho tváři jsem neviděl mnoho podrobností, ale zdálo se, že něco hledá. “




Brána nezávislosti

Tato brána byla postavena po první čínsko-japonské válce v roce 1894, válce, během níž Japonsko a Čína bojovaly o Koreu. Brána byla postavena jako památka představující nezávislost Koreje a dodnes stojí jako symbol svobody.


Po několika letech se začala šířit fáma, že skřeti a další pomstychtiví duchové útočí na lidi, kteří jdou kolem, a řežou jim hlavy! Ať už je to pravda, nebo prostě dobře vytvořený mýtus, Brána nezávislosti rozhodně nese zajímavou a podmanivou minulost, která je velmi záhadná.




 



 




Zdroje:



 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page