top of page
  • bergerova106

Vycpávání boků, mezera mezi stehny. Dokonalá zpěvačka!

Mnoho z nás je s korejskými ideály krásy dobře obeznámeno. Malý obličej ve tvaru V, světlá pleť, symetrické obočí, štíhlá těla a dvojitá víčka jsou jen některé z vlastností, na které standardy krásy ženských K-pop stars kladou značný důraz. Primárním estetickým cílem je prezentovat idoly jako nevinné a mladistvé.

Mnoho idolů trpělo kvůli nerealistickým a škodlivým standardům krásy a K-popový byznys je již dlouho kritizován za to, že je nutí splňovat tato kritéria.


Jak by měla vypadat taková dokonalá korejská zpěvačka?


Měla by být štíhlá s již dobře známou mezerou mezi stehny.

Oblast mezi vnitřními stehny člověka je známá jako stehenní mezera. U ženských K-pop idolů je to považováno za jedno z nejdůležitějších kritérií krásy . Aby si tuto mezeru udržely, věnují se mnoha cvičením a dietám. Lidé však občas podstupují různé procedury, aby dostáli tomuto přísnému ideálu.

Požadavek, aby ženské K-pop idolky měly specifická těla ve tvaru X a S, je dalším z toxických standardů krásy. Pro „dokonalou“ postavu musí děvčata podstupovat množství procedur, dodržovat přísné diety a dokonce nosit vycpávky na boky a do podprsenky, aby si zachovaly vyžadované proporce.


Poruchy příjmu potravy významně ovlivňují celkové zdraví a pohodu idolů. Fanoušci rádi vidí ženské K-popové celebrity v takových vlastnostech, krutou pravdou ale je, že udržování postavy jde mnohdy na úkor jejich zdraví.

TWICE, hitmaker „Dance The Night Away“, má také členky, které na pódiu měly vycpávky.

Kromě používání podprsenky a vycpávek na boky lidé používají také pilulky na hubnutí, liposukci, zvětšení prsou, spalování tuků a další operace a ošetření.

Nejtragičtějším aspektem na tomto fenoménu je, že i po absolvování těchto ošetření, mohou ženské idolky stále získávat kritiku za nošení vycpávek. Yuna z ITZY je nedávným příkladem tohoto scénáře. Na korejském fóru byla obviněna z nošení vycpávek boků a čelila tvrdé kritice.


Mít plné rty nebo rty ve tvaru srdce je dalším kritériem krásy, které obdivovatelé často zbožňují. Spodní ret by měl být v této situaci plnější než horní. Kromě toho musí mít linii rtů, která směřuje nahoru, když se usmívá.

Výplně rtů dokonce některé agentury vyžadují

ke splnění tohoto standardu. Zatímco mnoho ženských idolů, jako je Joy z Red Velvet, odpovídá tomuto standardu krásy, jiné odmítly tento trend následovat, jako například Apink's Bomi nebo Moonbyul z MAMAMOO.


„Dokonalá“ zpěvačka by dále měla mít špičatý nos. Pro idoly se stalo poměrně typické mít tuto vlastnost. Plastika nosu je v mnoha případech nezbytná pro docílení takového tvaru.

Mnoho idolů se ale této módě také vyhnulo.


Několik ženských idolů se však setkalo s kritikou i poté, co zvolily plastickou operaci. Kritice čelily například Winter z AESPA a Nayeon z TWICE. Z důvodu vlny kritiky idolové o svých plastických operacích často mlčí. Přesto se objevují tací, kteří se nebojí otevřeně o svých operacích hovořit.

Jessi je jedna z nich. Jedním ze zákroků, které v minulosti podstoupila, byla zmíněná rhinoplastika.


Dále dobře známé zesvětlování pleti. Idolové mnohdy používají bělící prostředky nebo úpravu fotek. Nezdravé normy však nutí ženské K-pop idoly používat i nadměrný make-up, který způsobuje akné a další kožní problémy. I když je pravda, že mnoho idolek, jako třeba Chaeyoung z TWICE nebo Somin z KARD, má světlý odstín pleti přirozeně, mnoho dalších, které nevyhovují normě, čelilo nepřátelství. Několik idolů se však těmto pravidlům vzepřelo a odhalilo svou skutečnou barvu pleti. Takovými jsou třeba Eunchae a Sakura z LE SSERAFIM.

Umělci a fanoušci si myslí, že K-pop bude prosperovat, aniž by musel dodržovat takové škodlivé standardy krásy. Kvůli jeho současné progresivní povaze a idolům, kteří se vzpírají konvencím, se možná budeme moci v budoucnosti přestat strachovat o jejich váhu, mentální a fyzické zdraví.




Zdroje:pinkvilla,pinterest,koreaboo,channel-korea




0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page