top of page
  • Obrázek autora김린

Top 5 korejských BL seriálů/filmů

Úspěšnost korejských BL stoupá. Pojďte se podívat, jestli nějaké z nich znáte!


Než začneme, pojďme si vysvětlit, co je to BL:

BL je zkratka „Boys Love“, to znamená, že to bude seriál zaměřený na homosexuální tematiku. Obvykle je to klasické romance, nicméně Korejci jsou například oproti Thajcům na nějaké žhavější scény opatrní.

A teď už k článku!


1. Where Yourmeyes Linger



Rok vydání: 2020

Počet dílů: 8

Délka dílu: 10 minut

Obsazení: Han Gi Chan (jako Han Tae Joo) a Jang Eui Soo ( jako Kang Gook)

O čem K-Drama je?

Han Tae Joo je 18letým studentem a nástupcem TB Group. Jeho rodina je bohatá, pyšní se pěkným vzhledem a popularitou, má málo starostí. Kang Gook, jeho přemýšlivý přítel z dětství, je fyzicky silný a je trénovaný v různých disciplínách bojových umění. Tae Joo je Kang Gookův jediný přítel, a tak mu důvěřuje a cítí se v jeho blízkosti dobře. Napětí mezi nimi propuká ve chvíli, kdy o Kang Gooka projeví zájem nová studentka Hye Mi. Když tito dva jdou na rande, Han Tae Joo začne být podrážděný a brzy poté začnou vyplouvat na povrch dlouho potlačované emoce.

Odkaz na ukázku: https://youtu.be/6PhyNUejoXM



2. Mr. Heart



Rok vydání: 2020

Počet díl: 8

Délka dílu: 11 minut

Obsazení: Han Se Jin (jako Go Sang Ha) a Cheon Seung Ho (jako Jin Won)

O čem K-Drama je?

Navzdory skutečnosti, že se zdá, že věci nikdy nejdou podle jeho představ, Sang Ha vždy dokáže najít důvod k úsměvu. Sang Ha, člen školního závodního týmu, rád běhá a sprint je to, co mu přináší největší radost. Jin Won je naproti tomu přesný opak. Rekordman maratónského běhu na střední škole Jin Won je na dobré cestě stát se maratonskou superstar. Jin Won, odhodlaný naplnit očekávání svých trenérů a kolegů, se stará o jedinou věc: běžet svůj další závod. Když Jin Won zjistí, že se snaží udržet své rekordní statistiky, jeho trenér navrhne Sang Haovi, aby mu pomohl. Jin Won, zklamaný rozhodnutím trenéra, je ke svému novému partnerovi všechno, jen ne přátelský, ale postupem času a odhodláním oba běžci zjistí, že sdílejí podobnou vášeň, a to jak na trati, tak mimo ni. Když se ti dva sblíží, začnou si uvědomovat, že jejich city ke každému nabraly nečekaný směr. Ale dokážou přejít od přátelství k něčemu hlubšímu, aniž by riskovali vše, čeho tak těžce dosáhli?

Odkaz na ukázku: https://youtu.be/7nOsQCnpIlA



3. Wish You: Your melody from my heart


Rok vydání: 2021

Délka filmu: 1hodina 41 minut

Obsazení: Kang In Soo (jako Kang In Soo) a Lee Sang (jako Yoon Sang Yi)

O čem K-Drama je?

Kang In Soo, svobodomyslný zpěvák, jehož láska k hudbě ho nutí vystupovat na ulici, se točí výhradně kolem hudby. In Soo, podporovaný svými přáteli, doufá, že jednoho dne promění svou lásku k hudbě v kariéru na plný úvazek, ale není to snadné. In Soo se odmítá vzdát svých snů a den co den pokračuje v buskingu, zatímco jeho nejlepší přítel Choi Min Sung nahrává jeho vystoupení a později je dává na YouTube. Ani jeden z nich netuší, že vystoupení In Soo upoutalo pozornost někoho, kdo by mohl navždy změnit život mladého hudebníka. Yoon Sang Yi, klávesista pracující ve velké nahrávací společnosti, neustále hledá nové talenty. Poté, co narazil na videa In Sooa, Sang Yi se stal jedním z jeho největších fanoušků. Přesvědčen, že In Soo by mohl dosáhnout velkého úspěchu, doporučuje mladému umělci, aby se připojil k novému objevnému projektu jeho společnosti. Když In Soo vidí příležitost v této nabídce, přijímá ji a brzy se přestěhuje do sídla společnosti se Sang Yiem. Jak spolu ti dva žijí a pracují, jejich vztah roste a pomalu se začínají rozkvétat nové city. Bohužel, jak jejich city rostou, rostou i překážky, které jim stojí v cestě. Budou In Soo a Sang Yi schopni najít způsob, jak překonat zkoušky, které před nimi stojí, nebo jejich láska vybledne, než bude mít šanci naplno rozkvést?

Odkaz na ukázku: https://youtu.be/4orkIeDUvLA



4. Color Rush




Rok vydání: 2020

Početla dílů: 8

Délka dílu: 15 minut

Obsazení: Yoo Jun (jako Choi Woo) a Hur Hyun Jun (jako Go Yoo Han)

O čem K-Drama je?

Jednobarevní lidé (známí jako 'Mono's') žijí ve světě, kde nejsou schopni vidět barvy, a proto vidí své okolí prostřednictvím různých odstínů šedé, černé a bílé. Nicméně, každý Mono má osudovou osobu (známou jako 'Probe's'), která je schopna aktivovat jejich svět ve stupních šedi do barvy, což vyvolává to, čemu se říká 'Colour Rush'.

Yeon Woo je Mono. Ví, že existují i jiné barvy, ale nikdy je na vlastní kůži nezažil, ani o to neměl zájem. Yeon Wooův život se však navždy změní, když se setká s Yoo Hanem, svou sondou, a zažije svůj první 'Colour Rush'. Yeon Woo se děsí, že by byl Yoo Hanem posedlý, protože Yoo Han dokázal přimět ho vidět barvy, a snaží se Yoo Hanovi vyhýbat, ale proč Yoo Han trvá na tom, aby se k němu přiblížil?

Odkaz na ukázku: https://youtu.be/7tptU99cEiw



5. To my star




Počet dílů: 9

Délka dílu: 15 minut

Obsazení: Son Woo Hyun (jako Kang Seo Joon) a Kim Kang Min (jako Han Ji Woo)

O čem K-Drama je?

Herec Kang Seo Joon byl kdysi jednou z největších a nejoblíbenějších hvězd Jižní Koreje, ale jeho kariéra je nyní na ústupu. Navzdory poklesu popularity věří, že se narazil na štěstí, když potkal a zamiloval se do nápaditého mladého kuchaře jménem Han Ji Woo.

I přes rozdílné povahy vstoupí do vztahu. Jejich láska je však ohrožena, když si konzervativnější Han Ji Woo a svobodomyslný Kang Seo Joon uvědomí, že jejich pohledy na život, lásku a všechno ostatní se nezvratně liší.

Odkaz na ukázku: https://youtu.be/Pw7YwEFdJpQ


Patří BL mezi váš oblíbený žánr? Nezapomeňte nám dát vědět o vašem oblíbeném BL K-Dramatu!


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page