top of page
  • Obrázek autora김린

Sounds of magic - kouzelník, který zamíchá karty života

O tomto K-dramatu jsme vydali příspěvek, když vyšlo. Je tedy čas na recenzi.


Korejský název:

Český název: Melodie Magie

Datum vydání:

Počet epizod: 6

Obsazení:

Délka jedné epizody: cca 1 hodina

• Na Netflixu je K-drama dostupné s českými titulky



Muzikálové K-drama, které je možné zhlédnout za jeden delší večer.


Tento článek obsahuje spoilery!





Pojďme se nejprve podívat na hlavní postavy.

Aji je středoškolačka, která to nemá vůbec lehké. Většinu času její otec není doma a dělá dluhy. Její matka se vypařila, když byla Aji ještě malá, a tak už se musí starat o svojí mladší sestru sama. Snaží se vydělávat nějaké peníze a při jakékoliv příležitosti se snaží učit, což se jí daří. Známky má totiž výborné. Z postavy jako takové vyzařovala neskutečná únava a zoufalost.

Spolužákem Aji je Ill-Tung. Avšak se Ill-Tung ze začátku jevil jako neviňátko, po čase se projevilo, že to tak úplně není. Občas trochu ňouma, co se týče vztahů, který ale umí být i dost vychytralý. Nelze vynechat, že se jedná o premianta, což samozřejmě mění postoj učitelů vůči němu.

Postavou, bez které by toto K-drama bylo asi opravdu nudné, je Kouzelník. V první polovině mi přišel naprosto skvělý, charismatický a i přesto, že byl občas trošku šílenější, byl opravdu sympatický. Žije sám v zavřeném zábavním parku se svým papouškem Bellou.



Rychlé shrnutí děje:

Příběh se točí kolem dosti častých témat - škola, šikana, nerovnost žáků.

Typický příběh, kdy jsou hlavními postavami chudý a bohatý student. Naštěstí ale přišlo to, co udělalo celý příběh zajímavějším. Objeví se totiž další postava - Kouzelník.

Kouzelník Aji ukáže, že v kouzla nemusí věřit jen malé děti. Začne ji vyučovat kouzelnické triky. Drby o tom, že se Aji s Kouzelníkem vídá, se roznesou mezi několika spolužáky ve třídě. Mezi nimi je i Ill-Tung, který má Aji rád a chce se dozvědět, co mezi Aji a Kouzelníkem je. Máme také možnost nahlédnout do Ill-Tungovy rodiny. Jeho otec je velice úspěšný a rodina vědomě tlačí na Ill-Tunga, aby byl ve všem nejlepší. Tlak rodiny se dost často promítá v jeho zdraví a sociálních vztazích. Ill-Tung pozná Kouzelníka, když zjišťuje, co s ním má Aji za vztah. Otevře mu tak oči. Dozví se, co vlastně v životě dělat nechce a že si jeho rodiče plní sny přes něj.

V druhé polovině K-dramatu se vše zvrtne. Kdo je vlastně Kouzelník? Existují vůbec kouzla? Podívejte se na toto K-drama a zjistěte odpověď.


Pozitiva:

Oceňuji originalitu příběhu. Toto K-drama je skutečně velikým překvapením a rozhodně doporučuji zkouknout, pokud máte rádi napětí a zároveň trochu fantasy. Úžasné obsazení, dobře vystihnuté. Moc mě těší, že konečně nemá hlavní postava, která je tak moc chudá, že nemá na jídlo, nejnovější model telefonu od Samsungu. To mi přišlo vždycky komické. Avšak muzikály opravdu ráda nemám, nevzdala jsem to, toto K-drama zhlédla a musím říct, že nelituji. Určitě se k němu moc ráda vrátím.


Negativa:

Občas mi příběh přijde trochu zmatený, musíte si nějaké věci domýšlet.



- Dotváření myšlenek a zpracovávání celého příběhu mi trvalo překvapivě dlouho a ještě déle budu toto K-drama dostávat z hlavy.



Odkaz na K-Drama na Netflixu: https://www.netflix.com/title/81016276


Musím se vás závěrem zeptat - věříte v kouzla?

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page