top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Průvodce po horách

V současnosti existuje mnoho průvodců po horách, které vám přiblíží trasu, obtížnost trasy i zastávky během výšlapu, na které byste neměli zapomenout. Ti, kteří holdují výšlapům a túrám, by si neměli nechat ujít dnešní článek.


Stezka na horu Buraksan

Stezka v okolí hory Buraksan je snadno dostupná pro lidi všech věkových kategorií. Po cestě je k dispozici mnoho vyhlídek, aby se na této túře nenudili ani ti nejmenší. Kromě toho je tato stezka jedinečná, protože po její celé délce bylo instalováno cvičební vybavení, které poskytuje nejen dětem vynikající zábavu. Po cestě najdete řadu zajímavých vyhlídek a věží, které poskytují nejen kulturní vložku do vašeho výletu, ale také i skvělé místo na pořízení fotografií. K dispozici je více tras, ale hlavní stezka vede do bodu a zpět ve vzdálenosti zhruba 13 km.


Hallasan

I ostrov Jeju má co nabídnout. Hora Hallasan, ležící ve středu ostrova nabízí mnoho překrásných tras. Oblíbenou stezkou pro pěší turistiku a procházky je 17 km dlouhá trasa poblíž Seogwipo-si, která zde také končí. Nejlepší období pro návštěvu této stezky je pd dubna až do října. Najdete tu i trasy lehčí, které začínají na 3,7 kilometrech až po téměř 10km.



Národní park Naejangsan

Národní park nabízí mnoho krátkých procházek, ale i náročnou hřebenovou trasu, nabízející panoramatické výhledy na hory a přírodní scenérii v celé své kráse. Není divu, že tato oblast je jednou z nejoblíbenějších jak pro turisty, tak i fotografy, a to hlavně na podzim, kdy národní park Naejangsan ohromí sytými barvami podzimu. Park bude pravděpodobně plný lidí již v říjnu, nenechte se však odradit a vydejte se prozkoumat okolí národního parku.



Palgongsan

Hora Palgongsan leží severovýchodně od města Daegu. Je domovem mnoha buddhistických chrámů a svatyní. Známá je také tím, že se řadí mezi nejposvátnější hory v Jižní Koreji, ale je také oblíbeným místem právě pro pěší turistiku.

Celá délka hřebene je asi 24 kilometrů. Existuje však několik různých způsobů, jak na horu vyrazit a užít si ji. Při výstupu nezapomeňte navštívit alespoň jeden z chrámů jako je Seonbonsa, Donghwasa, Gyejeongsa. V chrámu Seonbonsa poté nezapomeňte navštívit Gatbawi neboli kamennou sochu Buddhy, která byla vyrobena v době království Silla. Ačkoliv vznik této sochy lemuje mnoho příběhů a pověstí, snad nejdůležitější z nich je, že dokáže splnit jediné přání tomu, kdo se k soše pomodlí.

Pokud vás bolí nohy, můžete využít i kabinkovou lanovku.



zdroj: alltrails, atlasanboots, lifeofbrit, atlasobscura, visitkorea, tour

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page