top of page
  • bergerova106

Proč je těžké v Koreji sehnat deodorant?

S oteplujícím se počasím je jednou z nejčastějších stížností cizinců, že v Koreji je téměř nemožné sehnat kvalitní deodorant.


Důvodem je, že většina Korejců zkrátka deodorant nepotřebuje a na vině je genetika.

Výzkum University of Bristol naznačil, že pouze 0,006 procenta korejské populace má gen ABCC11, který je hlavním viníkem problému se zápachem.Tým, který gen objevil, zjistil, že je to klíčový determinant toho, zda člověk bude produkovat suchý nebo vlhký ušní maz. Od té doby bylo také zjištěno, že lidé, kteří produkují „mokrý“ ušní maz, také produkují v podpaží chemikálie, které způsobují zápach v podpaží, když jsou metabolizovány bakteriemi. Těm, kteří produkují suchý ušní maz, tyto chemikálie chybí.


Více než 97 % lidí evropského nebo afrického původu má verzi genu, který způsobuje páchnoucí pot v podpaží, zatímco většina obyvatel východní Asie a podle studie téměř všichni Korejci ne. 30–50 % lidí z oblastí jako je jižní Asie, tichomořské ostrovy, střední Asie, Malá Asie a domorodí Američané vykazují mutaci ve svém genu ABCC11, která je také zachraňuje před páchnoucími podpaží.


Pokud jste do Koreje nepřijeli se svou osobní zásobou deodorantů nebo jste vyčerpali zásoby, které jste si přivezli, nebojte se, lze i tady sehnat deodorant, jen člověk musí více pátrat počítat s jeho vyšší pořizovací cennou. Většina značek deodorantů dostupných v Koreji se zde nevyrábí, ale dováží se z jiných zemí.

Existuje několik spolehlivých internetových obchodů, jako je Coupang, které spojují spotřebitele v Koreji s produkty po celém světě. ale můžete najít něco, co můžete použít v rámci svého rozpočtu, a pokud ne, můžete si vždy objednat ze zahraničí.



Jaké značky deodorantů je tedy možné sehnat?

Jedná se o značky : Dove

Nivea

L'Occitane

The Body Shop

Elizabeth Arden


Vedle absence deodorantů, však můžete v Koreji sehnat množství vůně určené na vaše oblečení, vůně do vlasů a také parfémy.



Zdroje:10mag,korealocalpages,koreatimes,daebak

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page