top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Ohromující budovy v Soulu

Korea se pyšní originální a famózní architekturou, nejen tradiční, ale i tou moderní.

Dnes se podíváme na velkolepé stavby v hlavním městě.


Building 63

Ikonická budova Building 63 měří 250 metrů a nachází se na ostrově Yeouido v Soulu, když byla poprvé otevřena v roce 1985, byla nejvyšší budovou mimo Severní Ameriku. Dnes je nejvyšší pozlacenou budovou v celém světě a bylo zde založeno i první akvárium v Soulu. Každá ze 14 000 skleněných tabulí byla potažena tenkým filmem z 24 karátového zlata, které odráží zlatou barvu při západu Slunce,




Dongdaemun Design Plaza

Jedna z nejvíce extravagantních moderních budov v Soulu, zcela proměnila okolí celého Dongdaemunu. Neo-futuristickou strukturu, kterou navrhli Zaha Hadid a Samoo, je hlavním ukazatelem městského rozvoje.

Hostí tu různé módní přehlídky a nespočet uměleckých výstav.


Leeum Samsung - Muzeum umění

Muzeum umění Leeum Samsung v Soulu představuje kombinaci tradičních a moderních uměleckých děl různých korejských a mezinárodních umělců. Budova sama je často považována za umělecké dílo, navržena mezinárodně uznávanými architekty Mario Bottou, Jeanem Nouvelem a Remem Koolhaasem.



Lotte World Tower

Lotte World Tower, ikona Soulu, dokončena kompletně v roce 2016, je v současné době pátou nejvyšší budovou světa (555.7 metrů, 123 pater). Design budovy byl inspirován tvarem korejské keramiky a štětců na psaní. Nachází se zde luxusní hotel, různorodé galerie, restaurace, stejně tak jako vyhlídka. Pyšní se také prvenstvím v nejvýše položené vyhlídce (prosklený ochoz) na světě, který se nachází v 118. patře, ale také nejvýše položeným bazénem, ten najdete v patře č. 85.


Simone Handbag Museum

Nenechte si také ujít nádherné muzeum kabelek a v Soulské čtvrti Garosugil. Samotná budova byla navržena tak, aby vypadala jako kabelka! Uvnitř totiž můžete najít až 300 kabelek a tašek z roku 1550 až do moderní doby.




zdroje: trip, visitseoul, myguideseoul, curlytraveller, archdaily, klook, theculturetrip

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page