top of page
  • valcafrancova7

Nové k-pop skupiny

Dnes vám představíme k-pop skupiny, které debutují nebo budou debutovat v roce 2023.


Jako první skupinu bychom vám rádi představili 8TURN. Je to osmičlená chlapecká skupina, jejíž členové jsou Myungho (명호), Jaeyun (재윤), Minho (재윤), Yoosung (윤성), Haemin (해민), Kyungmin (경민), Yungyu (윤규) a Seungheon (승헌). Skupina odstartovala svou kariéru 30. ledna 2023, a to s mini albem 8TURNRISE. Písně v albu se jmenují TIC TAC, WE, WONDER, Heartache, Say My Name.















Další skupinou jsou +(KR)ystal Eyes, nebo jednoduše KRE, v pořadí již druhou podskupinou tripleS. Jedná se o čtyřčlennou dívčí skupinu a její členky se jmenují Yoon Seoyeon (윤서연), Kim Chaeyeon (김채연), Lee Jiwoo (이지우), Kim Soomin (김수민). Debutovali 4. května 2023 s albem <AESTHETIC>. Písněmi z alba jsou Cherry 100%, Cherry Talk, Hide & Seek a poslední je Deja-Vu.











Další skupinou je Ascension. Jde o pětičlennou chlapeckou skupinu, jejíž členy jsou Chanhyeok (찬혁), Juhun (주훈), Junjong (준종), Minjae (민재) a také Sangyun (상윤). Skupina debutovala 24. února 2023 s písní Like A Star.











Jako další skupinu v listu máme A-plus. Sedmičlenná dívčí skupina, členkami pak jsou Kim Jamin (김자민), Kim Jiyoon (김지윤), Byun Subin (변수빈), Song Hwanhee (송환희), An Soyeon (안소연), Lee Heeju (이희주) a Baek Jihyun (백지현). Debutovou písní této skupiny je Candlelight, s níž odstartovaly kariétu 2. března 2023.















Skupina BOYNEXTDOOR je další na našem seznamu. Jde o šestičlennou chlapeckou skupinu, spadající pod společnost KOZ Entertainment. Členové se jmenují Sungho (성후), Riwoo (리우), Jaehyun (재현), Taesan (태산), Leehan (이한) a také Unhak (운학). Debutovali 30. května 2023 s albem Whol. V albu jsou tři písně, které na sebe navazují. První písní je But I Like You, další je pak One and Only, poslední a zároveň debutová je píseň Serenade.











Následující skupinou je tříčlenná dívčí LIMELIGHT. Členkami jsou MiU (미유), Suhye(수혜), třetí je členka Gaeun (가은), která je zároveň také nejmladší členkou. Působí pod společností 143 Entertainment. Debutovali 17. února 2023 s albem Love & Happiness, v němž můžeme najít šest písniček. Děvčata již mají i vlastní lightstick design a účastnily se koncertů i televizních pořadů. Mimo jiné jim od debutu vyšly i další písně.






















Dostali jsme se na konec výčtu některých nadějných skupin, které debutovaly v roce 2023. Přikládáme link na Spotify playlist, kde si skupiny můžete poslechnout.

Co na skupiny říkáte? Podle nás bychom novým skupinám měli dát šanci, skupiny z tohoto seznamu zní opravdu dobře a troufáme s tvrdit, že to dotáhnou daleko. Zároveň doufáme, že se vám článek líbil a zmíněné skupiny a playlist zalíbí.

Užijte si poslech!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page