top of page
  • Obrázek autorajohanna𓍯

Nové BTS Universe Drama "Youth"



 

BTS jsou v současnosti mnohem více než jen hudební skupina – a jejich vesmír se rozšiřuje fenomenální rychlostí!


V srpnu 2019, během tiskové konference společnosti Big Hit Entertainment, oznámil generální ředitel Bang Si-Hyuk: „Budeme rozšiřovat děj vesmíru … experimentovat s jinými platformami, jako jsou webtoony, romány, hry, animace, dramata a filmy.”


Tento cíl se pomalu, ale jistě stává realitou. Na základě BU (Bangtan Universe) — fiktivní vyprávění, které BTS začali vytvářet pomocí hudebního videa "I Need U" v roce 2015 — se připravuje dramaYouth, které bude vyprávět příběhy sedmi mladých mužů procházejících přechodem do dospělosti.


BU existuje v zajímavé rovině vyprávění, protože nemluví o příběhu hudební skupiny BTS, ani o "skutečném" příběhu skutečných lidí, kteří skupinu tvoří. Je zcela vymyšlené, jen postavy mají stejná jména jako členové BTS.

Samotný příběh může být trochu matoucí, protože zahrnuje několik časových linií, flashbacků a fantastické proměny času. Značnou část příběhu můžete sledovat prostřednictvím různých videí na YouTube (všechna certifikovaná jako „BU content“ od Big Hit) a webtoonu Save Me. Fanoušci také vytvořili nesmírně užitečné online průvodce (jako je tento) pro vysvětlení všech komponentů.


Příběh začíná Seokjinem a odvíjí se od něj, kdy potkává šest nových přátel, z nichž každý má své vlastní problémy. Postavy BU čelí mnoha negativům a vážným traumatům, protože děj obsahuje i prvky jako jsou sebevraždy, deprese, zneužívání návykových látek, domácí násilí a další. Nakonec se všech sedm spojí, aby se vyrovnali se svými problémy, a navzájem si poskytli útěchu a sílu.


Seriál by měl mít premiéru letos a v říjnu 2020 bylo už i oznámeno obsazení herců, kteří budou ztvárňovat fiktivní verze členů BTS. Na základě obav ze strany fanoušků se nicméně produkční štáb rozhodl nepoužívat skutečná jména členů a místo nich budou mít postavy jména vymyšlené.

Společnost, která stojí za produkcí potvrdila, že drama bude distribuováno společností Netflix.


Producentem Youth je Kim Jaehong (The Light in Your Eyes) a scénárista Kim Soojin (The Light in Your Eyes a Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo). Produkční tým seriálu oznámil, že herecké obsazení obsahuje směs mladých a zkušených, ale také i na scéně nových herců.

"Youth představí realitu sedmi chlapců skutečným a osvěžujícím způsobem a zároveň se zaměří na jejich emoce. Důležitější než cokoli jiného bylo hluboké pochopení postav, hereckých schopností a chemie mezi herci s jejich rolemi," řekli. "Těšte se prosím na synergii mezi sedmi chlapci a herci, kteří dokončí vesmírný příběh BTS."

Dále vás seznámíme s hereckým obsazením seriálu BTS UniverseYouth.



Seo Jihoon jako Kim Seokjin



23 letý herec Seo Jihoon převezme roli Kim Seokjina, nejstaršího ze sedmi přátel. Tato postava zápasí s tíhou očekávání svého otce a těžko mluví o svých pocitech. V BU je Jin také klíčem, který pomáhá ostatním šesti chlapcům vrátit se v čase a napravit své chyby, než změní směr svého života.


Jihoonovým prvním hereckým obsazením byla malá role v K-drama Signal z roku 2016, pak pokračoval v řadě dalších dramat, naposledy pak ve Flower Crew: Joseon Marriage Agency a Meow, the Secret Boy.



Noh Jonghyun jako Min Yoongi



27 letý Noh Jonghyun bude hrát Min Yoongiho, postavu zabývající se potížemi v domácnosti po smrti své matky. Pianista, fiktivní Yoongi, je zobrazen jako poněkud chladný, i když to se změní, jakmile se spřátelí s Jungkookem, což je zásadní jiskra jeho emocionálního růstu a uzdravení.


Jonghyun je možná nejlépe známý pro svou roli v dramatu He Is Psychometric, kde hrál přítele hlavní postavy (ztvárněna členem GOT7 Jinyoungem). Měl také roli v hitu od Netflixu Romance Is a Bonus Book.



Ahn Jiho jako Jung Hoseok



V pouhých 16 letech hrál Ahn Jiho již několik rolí, včetně filmů A Boy and Sungreen aThe Princess and the Matchmaker, nebo také v seriálu Nobody Knows. VYouth bude hrát Jung Hoseoka, postavu, která je - stejně jako skutečný Hoseok - mimořádně dobrý tanečník. Fiktivního Hoseoka nechali a opustili rodiče ještě v dětství v zábavním parku, přesto vyrostl v člověka, ze kterého vyzařuje pozitivní energie.



Seo Youngjoo jako Kim Namjoon



22 letý Seo Youngjoo si zahraje Kim Namjoona, který se v Youth představí jako postava, která se vyrovnala s mnoha obtížemi, a musela se naučit odpovědnosti a zvládat několik zaměstnání, a také své studium. Namjoonovým primárním cílem je vést "normální život".


Youngjoo získal v roce 2012 cenu za Nejlepšího Herce na Mezinárodním filmovém festivalu v Tokiu za roli ve filmu Juvenile Offender a od té doby hrál v mnoha dalších dramatech, včetně Nobody Knows (spolu s Ahn Jihem), Solomon's Perjury, a Beautiful World.



Kim Yoonwoo jako Park Jimin



Nováček Kim Yoonwoo bude mít svůj velký debut jako Park Jimin v Youth. Fiktivní Jimin si prošel mnoha problémy s duševním a fyzickým zdravím, které ho během dospívání následně vedly k častým hospitalizacím. Chtěl také tančit a trávit čas nad usilovnou prací, aby v něm byl stále lepší a lepší.



Jung Woojin jako Kim Taehyung



15 letý Jung Woojin je také mladým, ale důvěryhodným přírůstkem do obsazení; před tím hrál ve filmech jako The Coin Locker a Vanishing Time: A Boy Who Returned. Jako fiktivní Kim Taehyung bude Woojin hrát postavu, jejíž hlavní konflikt je jeho zneužívající otec alkoholik — hlavním bodem děje v BU je to, že ho Taehyung zabije (nebo téměř zabije ... opět, zmatek na časové ose!) během sebeobrany.



Jeon Jinseo jako Jeon Jungkook



Nejmladším členem herecké sestavy je 14 letý Jeon Jinseo, který bude v příběhu hrát maknae BTS, Jungkooka. Jedna z jeho přelomových rolí byla v dramatu The World of the Married, a také hrál v The Tale of Nokdu a Graceful Family. Jungkook, stejně jako ostatní chlapci v BU, měl drsné dětství a snaží se najít své místo ve světě. Naštěstí má šest nových přátel, kteří mu pomohou vést ho.


...



Natáčení bylo zastaveno na konci října 2020 po obavách vyvolaných fanoušky, že jména postav jsou stejná jako jména členů kapely. Původně se mělo pokračovat na začátku prosince, natáčení však bylo nakonec odsunuto až na leden 2021.


cr. TeenVogue, SCMP

2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page