top of page
  • Obrázek autoraSaii

Nipponfest a Hangukon 2023

Budou to už dva týdny, odkdy se konal známý festival Nipponfest a Hangukon, ale my bychom se znovu rádi ohlédli za úspěšným dnem plným různých workshopů, přednášek a vystoupení.

Sobota ráno, venku krásné slunečné počasí a před námi den plný dobrodružství. Už při vstupu na festival bylo ve vzduchu cítit nadšení z nadcházejícího programu. A ten byl opravdu opravdu plný všeho chuti. Můžeme klidně říci, že každý návštěvník si zde přišel na své.


Velkým plusem celého festivalu bylo rozdělení na několik sekcí, kde jste mohli absolvovat různé přednášky, workshopy nebo si jen tak posedět se svými blízkými a sledovat dění na parketu. U parketu chvilku zůstaneme. Velký otevřený prostor nám poskytl příležitost prohlédnout si několik zajímavých workshopů – mezi nimi například divadelní představení Kjógen, kterému se mohl později přiučit každý, kdo měl dostatek odvahy k vystoupení. V případě, že návštěvníci byli zanícenými tanečníky, přišli si na své hned během dvou workshopů - a to během tanečního workshopu vedeným Maxem (CKP Dance Team) a následně K-pop random dance pod patronátem Elis (CKP Dance Team).





Majitelé šikovných rukou si přišli na své v sekci workshop panel, kde se mohli přiučit ať už tradiční korejské nebo japonské kaligrafii, zdobení skleněného zvonku Furin, nebo si zkusit Furoshiki – tradiční potisk na textil. Své znalosti o korejské a japonské kultuře si mohli návštěvníci rozšířit během různých prezentací v panelech Nippon a Hanguk. Jak vypadá proces autorského komiksu od prvotního nápadu až po jeho vytištění? O tento proces se s návštěvníky podělila známá česká ilustrátorka Angry Albatros (Katarina Kratochvílová). Chystáte se na cestu po Japonsku? Různé tipy a jak se připravit na toto velkolepé dobrodružství blíže představil návštěvníkům Daniel Šácha. Nebo se orientujete víc na Jižní Koreu a zaujalo vás jak vypadá běžný život Korejců? V tom případě jste se vše dozvěděli během prezentace Zajímavosti a fakta o Jižní Koreji od Sandy (CKP).





Nesmíme však opomenout dva hlavní body programu, kvůli kterým na Nipponfest a Hangukon dorazilo více než 600 návštěvníků – a to soutěž v Cosplayi a K-pop Showcase. I díky těmto dvěma bodům v programu se Zrcadlový Háj proměnil na místo plné talentovaných tanečníků a postav z různých seriálů, komiksů nebo her.


Pro akčnější lidi, kteří neplánovali zalehnout do postele hned po festivalu, byla přichystána afterparty, která se nesla v duchu korejských a japonských hitů. O zábavu se postarali DJ ChaChaGirls a DJ Kajisko – a my nemůžeme opomenout úspěch a vysoký počet návštěvníků, kteří se na afterparty přišli zabavit.


Nakonec bychom tímto článkem chtěli poděkovat organizátorům Nipponfest a Hangukon za možnost spolupráce a úžasný den strávený ve víru japonské a korejské kultury. Doufáme, že všem návštěvníkům se líbilo – a že se vidíme znovu za rok!



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page