top of page
  • knoppadam

Nejzajímavější Korejské kavárny


Káva se stala populárním nápojem v Koreji v průběhu posledního desetiletí a stala se součástí moderního korejského životního stylu. V Koreji se stala káva symbolem společenského setkávání a odpočinku. Lidé se často scházejí v kavárnách s přáteli, kolegy nebo rodinou, aby si povídali, pracovali na svých projektech nebo si prostě užili klidného času. V Koreji existují i vlastní kávové značky a pražírny, které nabízejí kvalitní kávu. Korejská káva je stále více ceněná jak doma, tak i v zahraničí. Korejská kávová scéna je známá také pro své trendy, jako je Dalgona káva, což je směs instantní kávy, cukru a vody, která vytvoří pěnovou vrstvu na vrchu mléka, a která se stala velmi populární během pandemie COVID-19, kdy lidé více času trávili doma.


Samoyed Cafe in Hongdae

Samoyed Cafe v Hongdae je jedním z mnoha kaváren v Jižní Koreji, které mají originální koncept. Samoyed je plemeno psa, které je známé pro svou přátelskou a roztomilou povahu, a toto café přesně tuto atmosféru zdůrazňuje. Samoyed Cafe je místem, kde si můžete vychutnat nejen kávu, ale také společnost těchto roztomilých psů.


Vstup do Samoyed Cafe může být zpoplatněn, a to kvůli zajištění pohodlí psů a návštěvníků. Některé kavárny mají také omezený počet návštěvníků najednou, aby se zajistilo, že psi nejsou přetíženi. Samoyed Cafe je jedinečným místem, kde můžete vychutnat kávu a strávit čas s roztomilými samojedy. Toto místo je oblíbené jak mezi místními obyvateli, tak mezi turisty, kteří hledají nezapomenutelný zážitek v Jižní Koreji.


Jean Frigo – Podzemní kavárna skrytá za lednicí.

Jak název napovídá, tato kavárna má skrytý vchod za lednicí nebo nějakou jinou nečekanou funkci. Zákazníci se často těší z novosti najít cestu do kavárny.Kavárny se skrytými vchody často přitahují jak místní, tak turisty hledající něco jiného


Je pravděpodobné, že půjdete kolem Jean Frigo a pokud nevíte co hledáte nebudete nic tušit. Na první pohled vypadá vchod do této skryté kavárny v Dongdaemun jako sklad pro čerstvé produkty. To jen do té doby, než vejdete dovnitř a nenajdete ty správné dveře lednice, které se dají otevřít a které vás nakloní do králičí nory.

Ocitnete se v esteticky úžasné dvoupatrové kavárně s tematickými místnostmi na každém patře. V jednom rohu je futuristický jídelní prostor s pohodlnými zapuštěnými sedadly a duhovými světly, která jsou nyní na Tik Toku v módě. V odděleném koutě je klidný koutek, vhodný pro páry nebo sólo návštěvníky k odpočinku.


Nabídka od kávy přes hlavní jídla až po koktejly křičí kreativně a vše je na objednávku čerstvé. Jídla se také občas mění, takže každá návštěva nabízí něco nového.




A Space Filled with You - Pošlete z této kavárny vzkaz svému budoucímu já.

Není lepší způsob, jak si poslat suvenýr z cesty do Koreje, než dopis sobě, zapečetěný voskem. Jedná se o jedinečný koncept a službu, kterou nabízí kavárna A Space Filled With You v Yongsan Dong, Soul. A Space Filled With You má také střešní posezení s úžasným výhledem na N Seoul Tower.


Po vstupu do kavárny první věc, kterou uvidíte, je stěna obálek od podlahy ke stropu. Objednáním sady dopisů se můžete rozhodnout poslat dopis s nápojem. Udělejte si čas na sepsání svých myšlenek a přání na papír. Až budete hotovi, můžete zamířit dolů a nechat si obálku zapečetit horkým voskem za malý poplatek 1 000 wonů což je v přepočtu 17 korun.


Poté stačí umístit svůj dopis do otvoru na zdi s datem, kdy chcete, aby kavárna dopis odeslala. Můžete si jej nechat poslat až jeden rok od data vaší návštěvy! Za přeposlání vašeho dopisu na zahraniční adresu je pro ně dalších 1 000 wonů. Představte si, že dostanete dopis od svého minulého já, který vám připomene vaši úžasnou dovolenou v Koreji!


Coffee Nap Roasters

Coffee Nap Roasters se nachází v odlehlém koutě Mapo District, ale nenechte se zmást jeho skromným exteriérem. Ve svém útulném prostoru ve skutečnosti ukrývá kopec 7000 cihel. Anglická nezávislá hudba s hudbou jako Honne a Cigarettes After Sex tiše hraje v pozadí, zatímco zákazníci odpočívají na rezavě červené hoře cihel, která zabírá většinu prostoru v kavárně. Neváhejte zasadit svůj zadek nebo si dokonce lehnout na libovolné místo.


Zapangi Cafe

Zapangi Cafe je populární kavárna v Jižní Koreji, která je známá svým unikátním designem a kreativními nápoji a dezerty. Název "Zapangi" pochází z korejského slova, což znamená "Automat."

Zapangi Cafe je známá svým výrazným designem. Kavárna má vchod ve tvaru velkého, retro, růžového automatu. Tento vchod představuje jedinečný prvek a je často předmětem fotografování návštěvníků. Interiér kavárny je obvykle stylový a moderní s využitím různých pastelových barev. Pokud se chystáte navštívit Zapangi Cafe, doporučuji prověřit aktuální otevírací dobu a adresu na jejich oficiálních sociálních médiích nebo webových stránkách, protože mohou být změny.



Cafe Yeonnam-dong 223-14

Cafe Yeonnam-dong 223-14 je kavárna v Soulu ve čtvrti Yeonnam-dong v Jižní Koreji. Tato kavárna je známá svým nevšedním designem, který vytváří iluzi, že jste vkročili do kresleného světa. Kavárna se stala populárním místem nejen pro milovníky kávy ale i umění.


Kavárna vytvořila interiér a exteriér, který vypadá, jako by byl inspirován kresleným světem. Stěny, nábytek a další prvky jsou namalovány tak, aby vytvářely iluzi kresleného obrazu. Mnoho návštěvníků má rádo fotografování se v této unikátní atmosféře.

V nabídce je mnoho nevšedních a zajímavých nápojů jako je například Popcorn Cafe Frappe.




Zdroj: Youtube,Twitter,Reddit


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page