top of page
  • knoppadam

Nejvíce ikonické budovy a místa v Soulu

Sungnyemun Gate

Brána Sungnyemun, chránila hlavní město země po dlouhou dobu. Brána slouží jako strážní brána Hanyangu, hlavního města Joseonu, již asi 600 let. Je smutné, že brána v roce 2008 shořela na popel, přestože byla dobře zachována i během japonské koloniální éry. Naštěstí byla brána v roce 2013 díky důkladnému historickému výzkumu zcela obnovena do původní podoby.


V té době byla otevřena pouze přední brána, aby se chránil obnovený Sungnyemun a pro bezpečnost lidí. Počínaje červnem 2021 byla otevřena i zadní vrata pro zmírnění dopravních nepříjemností pro občany. Trh Namdaemun je jedním z největších velkoobchodních trhů v Soulu spolu s trhem Dongdaemun s více než 10 000 obchody prodávajícími oblečení, doplňky a různé životní potřeby.



Namsangol Hanok Village

Udělejte si výlet do vesnice Namsangol Hanok, abyste zblízka poznali životní styl předků. Vesnice hanok nacházející se v parku Namsangol byla založena v roce 1994 na památku 600. výročí založení Soulu jako hlavního města Koreje. Můžete se zapojit do různých tradičních aktivit od kulturních zážitků, jako je nošení hanboku, skládání hanji, psaní hangul a pití tradičního čaje až po hodiny etikety a zkušenosti s orientální medicínou. Namsangol Park je také domovem pro výstavu tradičních řemesel, Namsan Gugakdang, Cheonugak a Time Capsule Square, které nabízejí panoramatický, malebný výhled na centrum Soulu.



Seoul Tower

Věž Namsan Seoul Tower je pro návštěvníky významnou atrakcí. Je viditelná téměř odkudkoli z hlavního města a je to nádherná observatoř, z jejímž vrcholu je vidět hlavní město rozprostřené všemi směry. Výhled odtud je fascinující a stojí za to ho vidět.


Protože je nyní hlavním turistickým místem, má kolem sebe nespočet kaváren a restaurací, které lidem umožňují vychutnat si jídlo s nádherným výhledem. Jak slunce zapadá, místo je osvětleno více barvami, díky čemuž je v noci ještě romantičtější a atraktivnější.



National Museum Of Korea

Korejské národní muzeum je vlajkovou lodí korejské historie a umění v Jižní Koreji a je kulturní organizací, která zastupuje Koreu. Od svého založení v roce 1945 se muzeum zavázalo k různým studiím a výzkumným činnostem v oblasti archeologie, historie a umění a neustále rozvíjelo řadu výstav a vzdělávacích programů.


V roce 2005 bylo přemístěno do okresu Yongsan v Soulu. 24. června 2021 otevřelo Korejské národní muzeum novou pobočku na mezinárodním letišti Incheon. Pobočka se nachází v nástupním prostoru letiště před bránou č. 22 a byla otevřena na oslavu 20. výročí muzea.



Lotte World Tower

Svou výškou 555,7 m a 123 patry je nejvyšší budovou v Soulu a i v celé Jížní Koreji. Převyšuje v té době postavenou budovu One World Trade Center v New Yorku o 14,4 m. Výstavba začala v listopadu 2010 a byla dokončena v prosinci 2016. Stojí u řeky Hangang v rekreačním areálu Lotte World. Architektura stavby je založena na štíhlém kuželu s jemně zaoblenými stranami a exteriér barevných oken čerpá inspiraci z korejské keramiky. Mrakodrap navrhla americká architektonická společnost Kohn Padersen Fox.


V 1. až 6. patře jsou obchody, v 7. až 60. kanceláře, v 61. až 85. byty, v 86. až 119. luxusní hotel a v 120. až 123. patře jsou veřejnosti přístupné vyhlídkové plošiny s výhledem na celé hlavní město z ptačí perspektivy. K zajímavostem patří nejvyšší prosklený ochoz na světě ve 118. patře, nejvýše položený plavecký bazén v 85. patře a ve spodních patrech velké akvárium. V blízkosti stavby je stanice metra Jamsil, kterou protíná linka 2 a 8 soulského metra.



Itaewon

Itaewon je městská čtvrť přátelská k cizincům oblíbená díky svým restauracím, obchodům, barům a klubům s mezinárodní kuchyní, které se starají o cizince. Čtvrť se nachází v Yongsan-gu jižně od Myeongdong a severně od řeky Han. Nejlepší čas na návštěvu Itaewonu je večer a o víkendech, kdy se sem hrnou místní, cizinci a američtí vojáci, aby nakupovali, jedli a slavili.




Jingwansa Temple

Chrám Jingwansa, který se nachází uvnitř národního parku Bukhansan, je místem, kam turisté chodí zažít buddhistickou kulturu. Chrám poskytuje ubytování pro turisty spolu s výcvikem mnichů. Toto je jediný chrám v Soulu, který slouží Suryukje - buddhistickému zvyku, který poskytuje jídlo démonům, o kterých se věří, že putují po zemi a po moři.


Architektura chrámu vypráví příběhy z dávných časů a díky tomu je místo historicky bohaté a přitažlivé. Výlet do tohoto chrámu lze spojit s časem stráveným v národním parku Bukhansan.




Gongnyong Ridge

Je horský hřeben v národním parku Seoraksan, který se nachází v provincii Gangwon v Jižní Koreji. Je to centrální hřeben Seoraksanu, který ho rozděluje. Hřeben si své jméno vysloužil díky horským vrcholům v hřebenu, které vypadají „energicky a dynamicky jako dinosaurus, který se zvedá ze země“. Hřeben Gongnyong byl vytvořen z jurské žuly ze Seoraksanu, která se v průběhu let formovala v důsledku tektonických posunů a eroze.


Díky své kráse si vysloužilo velké uznání, a to jak z domácích, tak mezinárodních zdrojů, jako například označení za nejmalebnější místo mezi národními parky Jižní Koreje. Je také známé častými nehodami turistů.



Banpodaegyo Bridge

Hlavní most v centru Soulu přes řeku Han v Jižní Koreji spojující okresy Seocho a Yongsan. Most je na vrcholu mostu Jamsu a tvoří horní polovinu dvoupatrového mostu. Je to první dvoupodlažní most postavený v Jižní Koreji. Během období velkých srážek je most Jamsu navržen tak, aby se ponořil když hladina řeky stoupá.Spodní část mostu má v sobě totiž zabudované vodotrysky které barevně září. V posledním desetiletí se most každý rok potápěl a krátce poté je most a jeho okolí očištěno od bahna. Most byl postaven jako trámový a byl dokončen v roce 1982.


Jižní strana, má každoroční podzimní trh s živou hudbou a food trucky. Na severní straně je několik ramp pro kola a bruslení.





Zdroj: Youtube,Twitter


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page