top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Nejdelší pěší stezka v Koreji

Nedávno byla otevřena nejdelší pěší stezka v Jižní Koreji (Seohaeranggil), táhnoucí se 1800 kilometrů podél západního pobřeží.


Stezka se skládá ze 109 tratí s krásnou scenérií, jako jsou přílivové plošiny, ikonické západy slunce a borovice na pobřeží, ale i venkovské vesnice. Pěší cesta se táhne podél západního pobřeží. Je tak se svými 1800 kilometry v současnosti nejdelší pěší stezkou v zemi.


Začíná na jižním cípu Korejského poloostrova v Haenam v provincii Jižní Jeolla a sahá na

sever až ke Ganghwado, ostrovu na západním pobřeží asi hodinu cesty od Soulu.


Ve srovnání s jinými relativně jednoduššími stezkami, které jsou vhodné i pro nováčky, má Seohaeranggil některé jedinečně tvarované úseky. To hlavně kvůli velkým rozdílům v rozsahu přílivu a odlivu, úseky se tedy mění v závislosti právě na moři. Během přílivu si chodci mohou vybrat bezpečnější alternativní trasy.



Stezka tvoří třetí část z celkových 4500 kilometrů dlouhého projektu Korea Trail, který by po dokončení propojil všechny pobřežní regiony a také mezikorejský příhraniční region.

Ministerstvo tento projekt prosazuje již od roku 2016, aby pomohl oživit místní ekonomiku tím, že přiláká více turistů do oblastí, kterými stezka prochází. Projekt má být poté dokončen v příštím roce se slavnostním otevřením čtvrtého úseku, 524 km dlouhé trasy podél demilitarizované zóny.


zdroj: koreaherald

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page