top of page
  • bergerova106

Krása začíná zevnitř

Jihokorejci jsou známí svou mladistvou, zářivou a skleněnou pletí a není žádným tajemstvím, že svůj režim péče o pleť berou vážně. Kromě důkladné rutiny péče o pleť se však Jihokorejci spoléhají také na doplňky stravy, které jim pomohou dosáhnout jejich kýženého vzhledu skleněné pleti.


Kolagen


Kolagen je protein, který se přirozeně vyskytuje v kůži, ale jak stárneme, naše tělo ho produkuje méně. Kolagenové doplňky jsou v Jižní Koreji oblíbenou volbou pro podporu pružnosti pokožky, snížení výskytu vrásek a jemných linek a zlepšení celkové struktury pleti. Kolagenové doplňky přicházejí v různých formách, jako jsou kapsle, prášky a nápoje, ale také třeba ve formě želé.


Vitamin C


Vitamin C je silný antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály. Hraje také zásadní roli při tvorbě kolagenu, který je nezbytný pro udržení mladistvé pleti. Jihokorejci často užívají doplňky vitamínu C, které jim pomáhají rozjasnit a vyrovnat tón pleti, snížit hyperpigmentaci a podpořit zářivost pleti.


Probiotika


Probiotika jsou prospěšné bakterie, které pomáhají podporovat zdraví střev a zlepšují trávení. Hrají však také roli při podpoře zdravé pokožky tím, že snižují zánět a podporují přirozený mikrobiom pokožky. Jihokorejci často užívají probiotické doplňky, které pomáhají redukovat akné a podporují jasnější a zářivější pleť.


Ženšen


Ženšen je tradiční bylina, která se po staletí používá v korejské medicíně. Doplňky ženšenu jsou v Jižní Koreji oblíbené pro svou schopnost podporovat celkové zdraví pokožky. Ženšen má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají chránit pokožku před poškozením volnými radikály a snižují zánět. Pomáhá také zlepšit krevní oběh, což může zlepšit dodávku živin a kyslíku do pokožky. Doplňky ženšenu se často užívají ke zlepšení elasticity pokožky, snížení výskytu vrásek a jemných linek a podpoře mladistvější pleti.


Glutathion


Glutathion je silný antioxidant, který se přirozeně vyrábí v těle. Pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály a hraje klíčovou roli při syntéze melaninu, který dodává pleti její barvu. Glutathionové doplňky jsou v Jižní Koreji oblíbené pro svou schopnost rozjasnit a vyrovnat tón pleti, snížit hyperpigmentaci a podpořit zářivost pleti. Glutathion také pomáhá detoxikovat tělo tím, že odstraňuje škodlivé toxiny a zlepšuje funkci jater, což může vést k jasnější a zdravěji vypadající pleti. Glutathionové doplňky jsou dostupné v různých formách, jako jsou kapsle, tablety a injekce.


Vyzkoušeli jste už nějaký korejský doplněk stravy?


Zdroje:ssunsu,coupang,middleclass

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page