top of page
  • evikudrnova

Kousek Koreje v Česku

Jižní Korea země v Asii, Česká republika země v Evropě. Země od sebe vzdálené natolik, že když se rozhodne český občan zavítat do Koreji, musí často sáhnout do svých úspor. Pokud však nemáte dostatek peněz, nezoufejte, něco korejského můžete totiž zažít i v naší zemi.


CAFÉ SUSU (Praha)

Café Susu je roztomilá a poměrně malá kavárna nacházející se v Praze ve Školské ulici. Tato kavárna nabízí spoustu typických korejských desertů a nápojů, jako je například Bingsu (obdoba našeho zmrzlinového poháru) či různé druhy káv jako je například Dalgona coffee (káva s našlehanou karamelovou pěnou). Café Susu je obzvlášť dobré místo pro všechny fanoušky k-popu, protože na stolech můžete najít časopisy s korejskými celebritami a celou atmosféru tohoto místa podtrhává přítomná k-pop hudba. Jediný mínus kavárny je malý počet míst k sezení kvůli velikosti prostoru, proto je dobré počítat s možným čekáním na místo před kavárnou.


Bingsu

SAPA tržnice (Praha)

Pokud dorazíte do vietnamské tržnice Sapa, můžete být dost překvapeni, protože kromě vietnamského zboží zde najdete i to korejské. V Sapě se totiž nachází i obchod s korejskými potravinami, takže pokud máte chuť například na korejské knedlíčky, tak můžete ve formě polotovaru zkusit. Jediný mínus je, že musíte počítat s možnou vyšší cenou těchto potravin. Sapu bych doporučila i kvůli asijské autenticitě, která tady na vás určitě zapůsobí.






Samozřejmě pokud nejste z Prahy nebo jejího okolí a chtěli byste zkusit něco korejského, určitě bych se koukala právě po potravinách či jiném zboží. Na internetu lze najít spoustu eshopů a pokud se vám nechce nakupovat přes internet, tak ve větších městech lze najít korejské potraviny také (například Ostrava nebo Brno). Avšak někdy se zadaří a naleznete instantní nudle i ve večerkách menších měst.


Karaoke (Praha)

Karaoke bych popsala jako běžnou aktivitu Korejců, při které se snaží odvázat a navázat neformální kontakt s kolegy. V Koreji je tato aktivita tak populární, že zde existují stovky podniků, co takovýto typ zábavy nabízí a ani se nemusíte bát, že byste se ztrapnili. Proč? Protože to korejské karaoke je jiné než to naše, v Koreji, oproti nám, totiž zpíváte v jakýchsi boxech, které jsou kompletně zvukotěsné. Právě jednou z možností, kde si v ČR můžete vyzkoušet toto korejské karaoke je podnik K*star v Praze. Pokud o tom však přemýšlíte, tak si dejte pozor na počet účastníků, protože nejmenší box, co nabízí je pro 7 účastníků a příjmají pouze hotovost.



Box v K*star


Zdroj:

web K*star






0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page