top of page
  • bergerova106

Kosmetika z ostrova Jeju!

Ostrov Jeju je největším korejským ostrovem a zároveň jedinou částí korejského území, která se nachází v subtropickém pásu. Tento ostrov, lidově nazývaný „Korejská Havaj“, se vyznačuje klikatými lávovými tunely, bujnými lesy a úžasnými vodopády.


Ostrov Jeju je oblíbeným místem pro svatební cesty mladých Korejců. Známým symbolem ostrova jsou postavičky tzv. „harubangů“, ochranných skřítků vysochaných z lávy. Jeju získalo pozornost také jako producent kosmetických přísad, popularita kosmetických produktů pocházejících z Jeju vzrůstá. Jeju se stalo značkou s vlastní certifikací.


O vyhlášenosti kosmetiky z Jeju svědčí i úspěch korejské značky Innisfree. Innisfree je oblíbená pro svou cenovou dostupnost a koncept značky, který klade důraz na zdravé kosmetické produkty s přísadami pocházejícími z ostrova Jeju. Innisfree je první zcela přírodní značka Jižní Koreje a mnoho složek produktů pochází z ostrova Jeju . Produkty společnosti sahají od make-upu až po péči o pleť pro ženy i muže.

Celosvětově nejprodávanějším produktem Innisfree je sérum ze semen zeleného čaje. Společnost objevila možné využití zeleného čaje jako kosmetické přísady a jala se vytvořit vlastní kosmetiku.


Po uvedení Innisfree, první korejské kosmetické značky založené na naturalismu, se řada „Green Tea Balancing Line“, která využívá zelený čaj z Jeju, stala velkým hitem a přeměnila společnost na přední kosmetickou značku. Na Jeju se nachází Innisfree Jeju House, který obsahuje obchod a kavárnu. Obchod nabízí ke koupi mnoho produktů Innisfree. Ale to není hlavní atrakcí, turisté si zde mohou vyrobit třeba i vlastní mýdlo.

Innisfree spolupracuje s různými vesnicemi v Jeju pod názvem Beautiful Fair Trade. Kosmetická řada Camellia společnosti Innisfree, používá okvětní lístky kamélie shromážděné z vesnice Dongbaek. Dále ve své kosmetické řadě používají ovoce bija zakoupené ve vesnici Songdang.


Bija se již dlouho používá jako cenná léčivá složka pro své vynikající antibakteriální účinky. Innisfree vybírá plody bija velmi pečlivě. Místo sklizně ovoce ze stromu používá Innisfree pouze ty plody, které spadly na zem.

V jejich kosmetických produktech nechybí ani typické ovoce pocházející z tohoto ostrova. Hallabong, ovoce známé pro svůj bohatý obsah vitamínu C. Jeho kůra obsahuje různé bioflavonoidy včetně hesperidinu, antioxidantu pro pokožku.

V moři překypujícím životní energií, bohatými minerály a živinami, Innisfree se zaměřuje na „mořský retinol“. Ten je bohatý na vitamín A a je důležitou složkou proti stárnutí, která pomáhá zvýšit přirozenou vitalitu pokožky. Tyto složky lze najít v mořských řasách okolo ostrova a vulkanické mořské vodě.

V procesu přemýšlení o přírodě a prostřednictvím neustálého výzkumu se Innisfree zaměřil na čistý ostrov Jeju a objevil 12 ingrediencí z ostrovní země, moře, vody, stromů a květin. Oddanost Innisfree dobrým ingrediencím představuje filozofii značky, jejímž cílem je prezentovat zákazníkům zdravou formu krásy prostřednictvím přírodních produktů.


Certifikaci kosmetiky z Jeju nemá už jen Innisfree. Od března 2020 vyrobila UCL přibližně 150 produktů, které jsou certifikovány Jeju Cosmetic Cert.

Patří mezi ně i značka „Relax in Jeju“ nebo třeba značka JEJUON.

Jeju je zkrátka kolébkou kvalitních přísad pro výrobu kosmetiky.






Zdroje: investkorea,wikipedia, onmanorama,innisfree,lookhealthystore,jejuon,jejucosmetics,beautytap

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page