top of page
  • Obrázek autoraSaii

Kam v Koreji: Daegu

Daegu. Město, které sice na první pohled nepatří mezi turistické destinace na seznamu cestovatelů, které ale i tak dokáže očarovat svými tajnými zákoutími. Existuje několik míst, které byste v Daegu určitě měli navštívit. V tomto článku si je společně představíme.


Daegu je čtvrté největší město Jihokorejské republiky. Nachází se ve vnitrozemí v provincii Gyeongsang a žije tu zhruba dva a půl miliónu obyvatel. Přes město vede vlakový spoj KTX Seoul-Busan a nachází se tu tři linky metra. Co je však určitě třeba vidět v této destinaci?


1. E World.


Jestli patříte mezi nadšence zábavních parků, tak toto místo je pro vás jako stvořené. E World se nachází v části Dalseo-gu a pro veřejnost je otevřený celoročně. Tento zábavní park byl vybudovaný okolo věže Woobang v roce 1995. Je laděný do evropského stylu připomínajícího Disneyland a veřejnosti nabízí různé atrakce a exhibice. Nachází se tu i několik restaurací, a dominantou celého parku je samotná věž Woobang, respektive E World 83 Tower, která nabízí dech-beroucí výhled na Daegu.





2. Apsan park & Observatory


Apsan park je další místo, které nabízí nádherný výhled z ptačí perspektivy. Máte dvě možnosti, jak se dostat na jeho vrchol - buď zvolíte trasu pěšky, která trvá cca 45 minut, a nebo se vyvezete lanovkou. Obě možnosti jsou lákavé a je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Množství lidí tvrdí, že toto místo je nejlepší navštívit v brzkých ranních hodinách, abyste si mohli užít východ slunce.





3. Seomun market


Patříte mezi nadšence takzvaného street food? V tom případě je Seomun market to správné místo, na které byste měli zavítat. Přes den se tu nachází několik stánků, které nabízí různé produkty - od oblečení až po čerstvé ryby. V noci se pak toto místo mění na tržnici plnou stánků s jídlem. Zajímavostí je, že je to jedno z nejstarších tržišť v jižní oblasti polo-ostrova. V posledních letech éry Jeoson byl Seomun market považován za jedno ze tří největších tržišť.





4. Dongseong-ro


Myeongdong. Hongdae. Itaweon. Jestli jsou vám tyhle čtvrti známé, určitě neváhejte a navštivte Dongseong-ro v Daegu. Toto místo může vypadat jako každé jiné, avšak nadšenci do nakupovaní si tu přijdou na své. I naši redaktoři měli možnost minulý rok tuto čtvrť navštívit na svých cestách - a též si tam přišli na své. Od jídla přes módu až po známou korejskou kosmetiku. Najdete tu všechno. Samozřejmě nesmíme opomenout, že charismatickými lidmi to tu přímo srší.





5. Gyeongsam Gamyeon park


Po dlouhé a únavné procházce po čtvrtém největším městě Jihokorejské republiky si chceme určitě oddechnout. Gyeongsam Gamyeon park se nachází v centru, kde se střetává moderní s historickým. Park je tichý a pokojný a v jeho okolí je několik menších kaváren. V parku je také možné vidět několik menších chrámů a monumentů, které vás vezmou zpět v čase a připomenou, čím je Korea čarovná.





V článku jsme si představilli jen pár míst, které naši redaktoři doporučují navštívit během cesty v Koreji. Určitě se v Daegu nachází kopec jiných míst, které stojí za zmínku - a stejně tak návštěvu. V budoucím článku společně navštívíme Busan a představíme si místa, která jsou tamním lákadlem.


Zdroj: visitkorea


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page