top of page
  • Obrázek autoraSaii

K-Day: Pohled na festival Korejské kultury

Dne 25. listopadu se v nových prostorách hotelu Krystal v Praze odehrál již 5. ročník festivalu K-Day, který se stal velkým zážitkem pro všechny milovníky Korejské kultury. Pod organizací CKP a s velkou podporou společnosti KHNP (Korea Hydro & Nuclear Power), tato akce přilákala přibližně 500 nadšených účastníků, kteří si letos užili nejen zajímavé prezentace ale i různé aktivity související s Jižní Koreou.




Široká škála témat

K-Day nám letos nabídl pestrou paletu témat, která se dotkla různých aspektů Jihokorejské kultury. K hlavnímu bodu programu patřily čtyři prezentace, které návštěvníkům nabídly náhled do témat jako diverzita make-up looku napříč Jižní Koreou, Japonskem a Čínou, příběhy z korejské mytologie, jak se během let rozvinula moderní technologie a nakonec jak se vyvíjí druhá kapitola působení na scéně u členů skupiny BTS. Sál doslova praskal ve švech, a o otázky ze strany diváků také nebyla nouze.


Jiné aktivity

Kromě zajímavých přednášek v rámci K-Day byly pro návštěvníky připraveny i jiné aktivity – a to hlavně interaktivní soutěž, během které museli soutěžící uhodnout, co se nacházelo na „tajemném“ obrázku. Hlavní výhry v soutěži potěšily zejména fanoušky k-popu. Jednalo se hlavně o alba a merch, které do soutěže věnoval náš partner KPOP WOW.





Na své si přišli i fanoušci korejské kuchyně. Během konání festivalu měli možnost ochutnat oblíbený korejský ramyeon od společnosti Nongshim a mnoho jiných korejských sladkostí jako například tyčinky Pepero a mnoho jiných. Nechyběl tak také ani stánek s k-pop merchem, také od našeho partnera KPOP WOW.


K-Day letos dopadl více než úspěšně – a my bychom touto cestou rádi poděkovali společnosti KHNP za jejich obrovskou podporu, společnosti Nongshim a našemu partnerovi KPOP WOW, kteří nám pomohli učinit tento festival ještě zajímavějším. Nakonec však největší "děkuji" patří všem návštěvníkům, kteří s námi v sobotu strávili čas a podíleli se na programu. Děkujeme vám a těšíme se na další rok!





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page