top of page
  • bergerova106

K-beauty pro děti?

Zhruba v posledních deseti letech byla Korea fixována na ideál krásy, který připomíná dětskou tvář. Populární modelky mají vzhled zahrnující dětské proporce, jako jsou plné tváře, čistá, neposkvrněná pleť, velké oči a zúžená brada. Tyto krásné dívky jsou věkově nejednoznačné, může jim být 13 let nebo taky 30. Někdy si tedy nemůžeme být jistí zda-li se opravdu nejedná o dítě.


Náročné normy krásy vyvíjejí obrovský tlak na jihokorejské ženy, díky čemuž se země stala jedním ze světových center plastické chirurgie. A proto se kosmetický průmysl zaměřuje na stále mladší a mladší dívky.


ShuShu Cosmetics je průkopníkem v dosahu K-beauty k dětem. Od roku 2013 provozuje 19 butiků po celé Jižní Koreji, které nabízejí „zdravější“ kosmetiku pro děti, jako jsou vodou ředitelné laky na nehty a netoxické pastelky na rty v řadě „jedlých“ barev.

Jejich produkty jsou netoxické a používají bylinné a přírodní pigmenty. Tato značka kosmetiky dokonce provozovala dětské lázně. V těchto lázních se dívkám dostávalo masáží, pleťové masky, manikúry, pedikúry a make-upu.

Také na Seoul Fashion Week 2019 jste mohli najít děti dokonale nalíčené s upravenými vlasy.


Mnohé dívky se s kosmetickými produkty setkají už v mateřské škole. První s čím děti přicházejí do kontaktu jsou opalovací krémy dále pak balzámy na rty a další pleťové krémy. S dalšími kosmetickými přípravky se dívky seznamují na základní škole. 42,7% dotazovaných dívek ze základních škol uvedlo, že již používá kosmetiku.


S make-upem se dívky dostávají nejčastěji do kontaktu na střední škole. Přesto, že se mnoha matkám brzké líčení jejich dcer nelíbí, raději ustoupí v zájmu svého dítěte. Záleží mnohdy jestli se i spolužačky jejich dcer líčí, neboť matky nechtějí aby jejich dítě bylo odstrčeno od kolektivu. V tomto věku se také objevují u dívek první plastické operace. Nejčastěji operace nosu a dvojitých víček.


Korejské děti nejsou imunní ani chráněné před tímto intenzivním zaměřením na krásu.

Na YouTube můžete najít videa malých dětí, jak si nechávají natáčet řasy, barvit vlasy a udržovat trvalou.


Je důležité si uvědomit, že děti napodobují své rodiče, a tak můžeme lépe pochopit, proč jsou některé korejské děti v kosmetice zběhlejší než kdejaký zahraniční znalec. Korejci jsou zkrátka svou zapáleností do kosmetiky dobře známí.



Zdroje:aboutfaceskincare,ndtv,beautytap,youtube,juniorstyle



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page