top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Jezera Jižní Koreje

Ačkoliv jsou nazývána jako jezera, mnoho z nich je vytvořeno zásahem člověka. V dnešním článku se dozvíte více o korejských jezerech, která jsme pro vás vybrali.


Jezero Chungjuho

Jezero Chungjuho je největší jezero v zemi a vzniklo po výstavbě přehrady Chungju. Při stavbě přehrady byly ponořeny tři oblasti, a i když téměř 50 000 lidí ztratilo své rodné město, jezero se stalo slavným turistickým místem regionu, spolu s národním parkem Woraksan.

Z okolních oblastí je zachován nádherný výhled na Danyang Palgyeong (Osm divů Danyangu) včetně zmíněného národního parku Woraksan, hory Geumsusan, vrcholu Oksunbong a vrcholu Gudambong, který mění své barvy a vzhled v závislosti na ročním období.



Jezero Cheongpyeong

Jezero Cheongpyeong je umělé jezero, které vzniklo výstavbou přehrady Cheongpyeong na řece Bukhangang. Okolní hory a krajina jezera se harmonicky prolínají a vytvářejí úchvatné výhledy a rychle se stávají oblíbenou destinací v Koreji.

V blízkosti jezera Cheongpyeong se nachází zábavní park a také řada letních i celoročních resortů. Okolo jezera najdete mnoho oblastí pro vodní lyžování, vodní skútry a různé vodní atrakce.



Jezero Soyangho

Přehrada Soyang byla postavená v říjnu roku 1973 a je největší přehradou v Koreji. Díky této přehradě vzniklo největší umělé jezero v Koreji. Jezero Soyangho. Vládne nádhernou přírodní krajinou kolem a stalo se oblíbenou turistickou destinací, spolu s chrámem Cheongpyeongsa z dynastie Goryeo a horou Obongsan.

Do chrámu Cheongpyeongsa se můžete dostat výletní lodí, která vás provede okolní scenérií. Na vrcholu přehrady najdete restauraci, kavárnu, obchody i odpočinkovou zónu. Pokud se rozhodnete vyjet autem, tak mějte na paměti, že parkoviště není velké, a proto se musíte přesunout na přehradu kyvadlovým autobusem.



Ilsan Lake Park

Dnešním posledním jezerem a zároveň parkem je Ilsan Lake Park. Rozkládá se na ploše přes 991 800 metrů čtverečních, což z něj činí jeden z největších uměle vytvořených parků v Asii. Velké sladkovodní jezero je dobře spravováno, aby zůstalo čisté. Park je vybaven atrakcemi, umělými ostrovy, dětským hřištěm, hudebními fontánami, a dokonce i cyklostezkou. Najdete tu i 100 druhů divokých květin a hustý les s až 200 000 stromy. Park také slouží jako místo konání velké květinové výstavy International Horticulture Goyang Korea.







zdroje: visitkorea, koreaetour, tripadvisor

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page