top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Jedinečná místa v Koreji

Jak již víte, Korea je opravdu překvapivým místem ve všech ohledech a má vždy co nabídnout, až už tradičního, tak i po mnoho moderních atrakcí a nevšedních zážitků. Dnes vás provedeme třemi místy, o kterých jste možná ani nevěděli.


Duna Sinduri

Pobřežní písečná duna Sinduri byla vytvořena jemným pískem, ukládaným více jak 15 000 let po době ledové. Její jedinečný ekosystém je chráněn díky označení jako přírodní památka Koreje. Díky volnému prostoru bez rušení budovami a dalšími prvky zažijete pocit této majestátní duny. Najdeme tu také mokřad Duung, který je chráněný Ramsarskou úmluvou. Tn

Tento 7 000 let starý mokřad sloužil jako domov mnoha zvířatům a rostlinám. Dnešní mokřad Duung je domovem vzácných a ohrožených druhů.



Fialový most

Tento most spojuje vesnici Duri s ostrovy Bakjido a Banwoldo. Původně byl postavěn pro seniory, aby se lehce mohli dostat i na pevninu. Postupem času se však most a ostrovy, které jsou s ním spojeny, staly oblíbeným turistickým místem, přičemž ostrovy Bakjido a Banwoldo byly společně označovány jako „Purpurový ostrov“.

Nikoli jen vesnické domy se zbarvily do fialova, ale i dopravní značky, odpadkové koše, autobusové zastávky i veřejné toalety jsou vyzdobeny fialovou barvou. Věrná svému názvu má vesnice domy, které jsou fialové, zatímco uličky zdobí fialové divoké květiny.





Stezka z červené hlíny

Tato lesní stezka je skvělým místem nejen pro procházky, ale i místem, kde se můžete spojit s přírodou a projít se naboso po stezce z červené hlíny. Celá trasa trvá asi 3 hodiny a 30 minut a není nijak náročná, ani v létě, kdy vám červená hlína chladí nohy.

Od dubna do října si mohou návštěvníci o víkendech užít bezplatné vystoupení klasické hudby pod širým nebem v divadelním sále v lese. Kromě toho se každý květen koná Gyejoksan Mountain Barefoot Festival, jehož hlavní událostí je bosý maraton.









Zdroje: visitkorea, thesoulofseoul,

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page