top of page
  • Obrázek autorajohanna𓍯

Hvězdný výkon BTS s písní "Dynamite" na GRAMMY 2021 opět vyrazil dech!




 

BTS možná nezískali cenu GRAMMY, ale dokázali, že jsou větší než samotná trofej!


Letošní ročník GRAMMY se konal v pondělí 14. března v jednu hodinu ranní a vysílalo se živě prostřednictvím CBS a korejského Mnet. BTS se opět zapsali do historie tím, že získali nejen svou první nominaci na 63. ročníku GRAMMY Awards, ale byli také prvním korejským interpretem, který měl možnost vystoupit na pódiu!


BTS byli nominováni na Nejlepší popové duo/skupinové vystoupení s jejich hitem "Dynamite", cenu však nakonec získaly Lady Gaga a Ariana Grande s písní "Rain on Me".


Okouzlujíce vypadající, oblečení od hlavy po paty v kolekci od Louis Vuitton "Podzim-Zima 2021", oslovili své fanoušky a jejich prohru přijali s grácií, říkajíc:

"Budeme tvrdě pracovat i v příštím roce a vrátíme se se skvělou hudbou a vystoupeními, na které se můžete těšit." — RM


I přesto, že BTS nezískali cenu, opět se jim podařilo vytvořit pro své fanoušky ARMY nezapomenutelnou noc s dalším úžasným představením "Dynamite".

Ve výrazně barevných oblecích a s obrovskou energií, bezchybným tanečním výkonem a nepřekonatelným šarmem skupina vrátila život, po sáhodlouhém vysílání, zpět do přenosu GRAMMY.



Kvůli pandemii Koronaviru (COVID-19) se skupina nemohla ceremonie fyzicky zúčastnit, proto si vytvořili své vlastní GRAMMY pódium v Koreji, které hostitel Trevor Noah poté označil jako něco, "co si zaslouží vlastní ocenění".

BTS nikdy nezklamou v přinášení nejkvalitnějších a nejenergičtějších výkonů, a pokaždé jsou v tom lepší a lepší!



BTS prošli dlouhou cestu, než se konečně dočkali tohoto večera: od předavatelů cen GRAMMY, ke spolupráci na vystoupení, nominaci GRAMMY a nyní až k sólo vystoupení!


V roce 2020 se BTS stali prvním korejským interpretem, který kdy vystoupil na GRAMMY, když účinkovali ve spolupráci s Lil Nas X v rámci show představení "Old Town Road". V roce 2019 skupina udělovala cenu a byla nominována na nejlepší obal alba, čímž se letošní nominace stala už druhou GRAMMY nominací skupiny.



Po jejich prohře však ARMYs nebyli nadšeni z Recording Academy, která podle nich jen využila popularitu BTS tím, že je pozvala na vystoupení, aniž by je patřičně ocenila (což je u GRAMMY velmi častý problém).


ARMYs ještě ten večer dostali jejich hashtag #scammys (scam = podvod) do trendů na Twitteru.


Recording Academy doufá v to, že se BTS na GRAMMY v příštím roce zase vrátí. Po vystoupení, jaké BTS přinesli je však jasné, že GRAMMY potřebují BTS více, než BTS potřebují GRAMMY.


Po skončení ceremonie členové zapnuli živé vysílání na VLIVE, aby osobně poděkovali fanouškům za jejich nekonečnou podporu a lásku.



Jelikož členové nevěděli, že show bude trvat tak dlouho, obávali se o fanoušky, kteří zůstali dlouho vzhůru, aby sledovali jejich vystoupení. Což je vlastně směšné, protože členové byli vzhůru už od půl třetí ráno, a také se na toto vystoupení připravovali!


Lídr skupiny RM projevil pozitivní postoj k výsledkům, a vzal to jako výzvu, aby na sobě příští rok pracoval ještě více.


"I když mnozí z vás možná čekali, že cenu nezískáme, beru to jako znamení pro nás, něco jako "Pojďte si pro ni". Takto to vnímám." — RM

Také poděkoval fanouškům a členům za dosažení tak velkého úspěchu.

Fanoušci byli dojati, že přišli a pokračovali v živém vysílání. I přesto, že byli sami znaveni z probdělé noci, věnovali svým ARMYs pár slov.


A zdá se, že úžasný Minstradamus (Suga) o tomto všem samozřejmě věděl po celý ten čas! V předchozím rozhovoru vyslovil Suga další ze svých předpovědí.


"Naším týmovým cílem je vystoupit na Grammy příští rok (2021) a cenu obdržet rok poté (2022)." — Suga



Vypadá to tak, že BTS a ARMY se ceny konečně dočkají v roce 2022!


A na závěr ještě jednou gratulujeme BTS!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page