top of page
Zuzana Bukovčanová

BTS FESTA 2024

Uběhl další rok a ARMY fanoušci se opět dočkali. S příchodem měsíce června se vrací oblíbená FESTA, každoroční oslava debutu celosvětově známé chlapecké k-popové skupiny BTS. Program je opravdu nabitý. Navíc se z povinné vojenské služby vrací Kim Seojin, který se na ARMY už moc těší.



Společnost BigHit Music představila prostřednictvím oficiálního účtu skupiny na sociální síti začátkem června plán letošní BTS FESTY, oslav debutu chlapecké k-popové skupiny, která debutovala před 11 lety dne 13. června. 2013. Na fanoušky čeká opravdu rozmanitý program, spousta překvapení a dárků. Festival začíná už v neděli 2. června a potrvá až do jeho zakončení ve čtvrtek 13. června.



Jungkook si pro ARMY připravil jako dárek k 11. výročí nový singl "Never Let Go", jehož zveřejnění je naplánováno podle programu na pátek 7. června. Skladba obsahuje lyrické příspěvky nejmladšího člena BTS, jde o zpěvákovo osobní vyznání a oslavu blízkého spojení s jeho milovanou globální fanouškovskou základnou skupiny, ARMY. "Se mnou od začátku/ Vždy nejlepší část mého dne/ Být kým jsi/ Ve tmě jsi byl světlem, které mě k tobě dovedlo..." zpívá Jungkook ve své písni.



Hned následující den v sobotu 8. června se mohou fanoušci těšit na bezplatnou, online streamovanou akci "BangBangCon", jejímž prostřednictvím budou mít možnost zhlédnout některé z celé série ikonických koncertů BTS, včetně dalších překvapení. Někteří ARMY si budou muset i trochu přivstat - program začíná ve 12 hodin KST, takže například pro fanoušky z Evropy to znamená nastavit si budík před pátou hodinou ranní.


"BangBangCon 2024" bude možné sledovat online na oficiálním YT kanále BANGTANTV. Díky tomu budou moci ARMY absolvovat nostalgickou cestu pozoruhodnou kariérou skupiny, která bude složena z celkem tří nezapomenutelných, živých vystoupení BTS - První samostatný koncert BTS "Live Trilogy Episode II: THE RED BULLET", rok po jejich debutu v roce 2014, dále "Live Trilogy Episode III: The Wings Tour - The Final" z roku 2017 a jako třetí koncert z roce 2019 s názvem "BTS World Tour Love Yourself: Speak Yourself - The Final".



Zakončení oslav FESTY 2024 se bude konat ve čtvrtek 13. června ve sportovním komplexu Jamsil v Soulu za přítomnosti člena BTS Jina, který se den předtím ve středu 12. června vrátí zpět po dokončení povinné vojenské služby. Zatímco zbývající šestice členů BTS - RM, Suga, J-Hope, Jimin, V a Jungkook, v současné době vykonává své vojenské povinnosti. (V Koreji je dle ústavy stanoveno, že všichni mladí muži musí podstoupit povinnou vojenskou službu v délce 18 až 21 měsíců, pokud nemají nárok na výjimku, což je extrémně vzácné.)


V tento poslední den letošní BTS FESTY program začne od 11 a skončí v 21 hodin, bude zahrnovat dvě části spjaté s aktivní přítomností BTS Jina. Jako první "hug event" - objetí s Jinem pro přibližně 1000 fanoušků a jako druhé "speciální koutek", kde se ARMY mohou "znovu spojit s různými aspekty jedinečné osobnosti Jina". Živý přenos ze "speciálního koutku" bude dostupný na platformě Weverse pro předplatitele členství "ARMY Membership", kteří se nemohou osobně akce zúčastnit.



Součástí programu bude také celá řada nejrůznějších aktivit včetně upcyklačních workshopů, "lucky draw" s texty písní BTS nebo vyhrazená fotografická zóna. Společnost BigHit Entertainment prohlásila, že akce byla organizována na základě Jinova návrhu, který chtěl vytvořit smysluplné zážitky s ARMY fanoušky. "Jin zahájí své aktivity ve druhé polovině roku, čímž nabudí nadšení pro budoucí úsilí BTS s ARMY" uvedla společnost ve svém prohlášení.


"Doufáme, že ARMY fanoušci si vytvoří mnoho radostných vzpomínek na začátek léta na BTS FESTĚ 2024" řekl BigHit a poděkoval jim za jejich podporu a lásku k BTS. Pokud tedy patříte mezi BTS ARMY, přejeme Vám šťastnou BTS FESTU 2024.


Zdroje: BigHit Music, Weverse app, K-pop News, The Korea Herald


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page