top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Bizarní místa, která musíte navštívit

Snad každá země na světě má originální, možná trochu podivná místa a atrakce, které přitahují nespočet turistů ročně. Ano, i Jižní Korea se může chlubit těmito zvláštními místy, ačkoliv se může zdát, že jsou velmi výstřední.



Mr. Toilet House

Muzeum Haewoojae, známé také jako Mr. Toilet House v Suwonu, je veřejný park a muzeum věnované právě toaletám. Návštěvníci zde mohou najít výstavy o starých toaletách, nejen korejských. Muzeum bylo založeno v roce 2007 Jae-duckem (pan WC), který býval starostou Suwonu. Údajně se narodil na záchodě, a tak celoživotně zasvětil svou kariéru právě této tématice. Na tomto místě poté pověřil architekta Go Gi-wonga, aby postavil dům ve tvaru toalety. V kulturním prostoru se pravidelně konají speciální výstavy, vzdělávací akce i soutěže, jako je například umělecká soutěž Zlaté hovínko.


Sun Cruise & Yacht Resort

U východního pobřeží Jižní Koreje není neobvyklé spatřit výletní lodě, ve městě Jeongdongjin však návštěvníci mohou být překvapeni lodí, která je posazená na skalnatém útesu. Sun Cruise & Yacht je první pozemní lodí na světě, a bere si tak veškerou radost z pobytu na palubě. S 211 pokoji, šesti restauracemi, zahradou, bazénem a hřištěm na volejbal se luxusní hotel rozkládá na neuvěřitelně velkém prostoru. Kromě svého atraktivního vzhledu přehrává zvuky oceánských ptáků a vln, což umocňuje zážitek z plavby, aniž by cestující měli mořskou nemoc.


Poopoo Land

Naprosto bizarní Poopoo Land v Busanu, kulturní prostor, který se rozprostírá na třech podlažích, láká návštěvníky, aby se seznámili s širokou paletou pisoárů, speciálním toaletním papírem a samozřejmě barevnými hovínky. Nabízí mnoho unikátních pozadí, kde se můžete vyfotit. Děti i dospělí mají také možnost užít si simulovanou cestu trávicí soustavou.


Svatyně s placentami dětí krále Sejonga

V malém městečku Seongju, asi 130 kilometrů od Daegu, se skrývá poměrně neobvyklá svatyně, ve které jsou umístěny placenty a pupeční šňůry dětí krále Sejonga. Ve starověké Koreji byla placenta dítěte považována za nejposvátnější; neznamenalo to pouze symbol života, ale také osud dítěte. Po porodu nebyla placenta zlikvidována, ale umyta a pohřbena při rituálu taejang. Svatyně odráží úctu korejského lidu k životu a má nezastupitelné místo v historii Jižní Koreje.



Samcheok Haeshindang Park

V malém pobřežním městě Samcheok se nachází Haeshindang Park (jinak Penis Park). Je to venkovní prostor, kde si návštěvníci mohou prohlédnout toto opravdu zvláštní jihokorejské umění. Sbírka falusů (pánských přirození) je opravdu pestrá, od visících malých po tři metry dlouhé kmeny, pracně vytesané řemeslníky. Některé vyjadřují štěstí, jiné duchovnost nebo sexualitu. Park má také muzeum, které seznamuje s historií rybářské komunity, a také s uměním zaměřeným na mužská přirození.





zdroje: theculturetrip, agoda, poopooland


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page