top of page
  • knoppadam

AESPA zve fanoušky do svého "reálného světa" s mini albem 'WELCOME TO MY WORLD



K-popová dívčí skupina aespa se vrátila do "reálného světa“ poté, co porazila svého odvěkého nepřítele – Black Mambu – ve virtuálním světě známém jako Kwangya.


Čtyřčlená skupina, která se skládá z členek Giselle,Winter,Kariny a Ningning, jejíž hudební vesmír se točí kolem digitálních avatarů a metaverze, vypadaly jako odvážné válečnice ve svých předchozích nahrávkách, jako jsou „Black Mamba“ (2020) a „Girls“ (2022), když bojovali proti zlé síle. Členky aespa se však ve svém třetím minialbu „Welcome to MY World“ vracejí do reality a tráví čas jako obyčejné středoškolačky nebo vysokoškolačky.


"Byly jsme jako válečnice ve virtuálním světě, ale v tomto reálném světě vypadáme stejně jako naši vrstevníci," řekla vedoucí skupiny Karina během tiskové akce v COEX Auditorium v ​​Samseong-dongu na jihu Soulu. Akce se konala několik hodin před vydáním EP.


Karina dodala: "Snažily jsme se ukázat naši mladou a svobodomyslnou stránku."

Myslím že se jim tato stránka dokázala představit více než skvěle.


Třetí EP od aespa se za první den prodalo více než 1,37 milionů kopií, což je rekordní počet pro k-popovou skupinu aespa.

Je to jejich druhé milionové EP, poté, co se jejich předchozí EP „Girls“ prodalo 1,12 milionů za první týden.


Mini album vyšlo v pondělí 8.května 2023, asi 10 měsíců po posledním albu. Doma v koreji se prohnalo řadou hlavních hudebních žebříčků a ve 20 regionech obsadila první místo v žebříčku nejlepších alb iTunes.



2. května, aespa vypustila do světa svůj první singl z nového EP s názvem „Welcome To MY World“ spolu s hudebním videoklipem.


Welcome To MY World“ je alternativní popová píseň se snovými kytarovými riffy a velkolepou orchestrací ve druhé polovině. Ve videoklipu se taky ukáže a dokonce zazní Naevis.

Hned ten stejný den nás aespa překvapila a vypustila 2.videoklip z alba s názvem

"I'm Unhappy", který je opravdu zážitek sledovat. "I'm Unhappy" je popisován jako okouzlující píseň popového žánru. Je to minimalistická skladba spárovaná se snovými a elegantními vokály. Text hovoří o hledání skutečného štěstí, aniž by se zajímaly o to, jak se na to dívají ostatní.



Naevis je systém umělé inteligence, který pomáhá virtuálním členům aespa objevit se v reálném světě a umožňuje jim, aby je viděli skuteční členové aespa. Poprvé byla odhalena v teaserovém videu MY, KARINA. Objevila se také v propagačních obrázcích skupiny k videoklipu Black Mamba.


Podívejte se na hudební videoklipy níže!

Naevis

aespa 에스파 'Welcome To MY World (Feat. nævis)' MV

aespa 에스파 'I'm Unhappy' Track Video

16. února, jako spoiler k prvnímu koncertu aespa, 2023 aespa 1st Concert 'SYNK : HYPER LINE', byla vydána krátká verze tanečního cvičení pro "Salty & Sweet". Následující dny

choreografie a celá píseň vybouchla a fanoušci si jí neskutečně zamilovali. Píseň byla

dost možná nejočekávánější skladbou z EP.

Píseň byla poprvé uvedena na prvním koncertě aespa 2023 'SYNK: HYPER LINE' dne 25. února 2023.


4.května nám aespa naservírovala i videoklip.„Salty & Sweet“ je popisován jako píseň intenzivního tanečního žánru. Skladba je soustředěna kolem hrubých syntezátorů a basových zvuků. Hravá vokální směs v refrénu je považována za působivou. Texty hovoří o tom, že svému protivníkovi ukážete své kouzlo podobné lektvaru Slaný a sladký.





"Thirsty" byla poprvé uvedena na prvním koncertě aespa "2023 aespa 1st Concert 'SYNK : HYPER LINE'" dne 25. února 2023.


5. května byl zveřejněn videoklip spolu s propagačnímy materiály.


„Thirsty“ je popisována jako píseň žánru R&B. Skladba se vyznačuje harmonií se sladkými vokály a snovým zvukem skladby, který vyniká. Texty hovoří o tom, že srdce padá k jinému člověku jako vlna a čím více se na něj díváte, tím větší má žízeň.


Podívejte se na hudební videoklipy níže!


aespa 에스파 'Salty & Sweet' Track Video

aespa 에스파 'Thirsty' Track Video


Jako poslední z videoklipů k nám 8.května dorazila skladba "Spicy".

Jedná se o nejpropracovanější videoklip z alba ze kterého vyzařuje přesně to co zmiňovala Karina v rozhovoru "Snažily jsme se ukázat naši mladou a svobodomyslnou stránku."


„Spicy“ je popisován jako píseň tanečního žánru. Skladba obsahuje silný syntezátorový základní zvuk spolu s dynamickými beaty. Texty mluví o svobodné náladě.


Podívejte se na hudební videoklip níže!


aespa 에스파 'Spicy' MV

Poslední skladba která se nedočkala videoklipu je skladba s názvem “Til We Meet Again“.

“'Til We Meet Again“ je popisována jako působivá píseň žánru balada. Skladba má spolu teplou akustickou kytaru, které krásně ladí s jasnými údernými tóny.


Přehrajte si oficiální audio níže!


aespa '‘Til We Meet Again' (Official Audio)


K tomu všemu aby toho nebylo málo nás aespa zasypala neskutečným množstvím fotek,videí,vtipnými sketchi a různým propagačním materiálem.Jsem strašně zvědavý jaké překvapení pro nás ještě aespa chystá a můžeme se těšit na WORLD TOUR i po Evropě? Užijte si pár nádherných fotek k albu níže.




Zdroj: Twitter,Youtube



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page