Milujete Bibimbap ? S námi si ho můžete uvařit doma! Nebojte se, není to složité.
Co je bibimbap?
Bibimbap (비빔밥) je velká mísa rýže se zeleninou a masem, podávaná s omáčkou gochujang (고추장). Bibim znamená míchání a bap znamená rýže. Míchání obvykle probíhá u stolu.
Jakmile mícháte zeleninu, maso a rýži s pikantní omáčkou gochujang, můžete si s každým kousnutím vychutnat lahodnou harmonii různých chutí. Je to jedno z mých absolutně oblíbených korejských jídel!
Bibimbap se podává v horké kamenné misce, které se říká dolsot. Dolsot posune váš jídelní zážitek na další úroveň. Horká kamenná mísa dává spodní vrstvě rýže pěknou zlatou kůru a zbytek mísy prská při smíchání. To je důvod, proč je dolsot bibimbap velmi oblíbený v korejských restauracích.
Jak jste mohli vidět v korejských restauracích, pro bibimbap existují různé druhy kamenných mís. Některé z nich najdete na korejských trzích nebo na internetu. Pokud nemáte kamennou mísu, použijte k dosažení podobného efektu litinovou pánev nebo kastrol.
Tady na obrázku můžete vidět základní suroviny pro bibimbap. Suroviny lze obměňovat podle vaši chuti. Další velmi důležitou ingrediencí je samotná rýže. Na konci tohoto článku je přiložené video, které vám detailně objasní samotnou přípravu bibimbapu. Budeme rádi, když se s námi podělíte o váš bibimbap popřípadě jestli si vaříte nějaké jiné korejské jídlo doma.
Jste připraveni ? Jdeme na to s kuchařem Kwonem.
Source: blog.naver.com/estelle926/
Comments